Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Vol-au-vents met pastinaakragout en zwarte knoflook

Vol-au-vents met pastinaakragout en zwarte knoflook

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Dit gerecht is super voor een buffet: je kunt het koud, lauw of warm serveren waardoor je het makkelijk kunt voorbereiden en op locatie afmaken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Steek voor de pasteibakjes uit de plakjes bladerdeeg grote cirkels met een uitsteekvorm. Neem nu een uitsteekvorm die 1 cm kleiner is en steek uit 10 van de cirkels opnieuw een cirkel. Leg de 10 grote cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met eidooier. Leg de ‘randjes’ op de grote cirkels. Leg  de kleinere cirkels ook los op de bakplaat en bestrijk alles nogmaals met eidooier. Bestrooi de kleine cirkels met grof zeezout. Bak het bladerdeeg in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  2. Fruit voor de ragout de ui in 1 el boter glazig. Voeg de champignons en de pastinaken toe en bak ca. 5 minuten. Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook. Kook de pastinaken in ca. 10 minuten beetgaar. Neem van het vuur.

  3. Smelt 90 g boter in een stoofpan en roer er de bloem doorheen. Gaar de roux op laag vuur in ca. 5 minuten tot hij mooi glanst en loslaat van de pan. Haal de zwarte knoflook uit de bouillon en hak fijn. Voeg de tomatenpuree, de miso en de zwarte knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Voeg al roerend met een garde wat van de bouillon waarin je de groenten hebt gekookt toe en roer goed glad. Voeg geleidelijk meer bouillon toe en blijf goed roeren. Zet opnieuw op het vuur en breng rustig al roerend aan de kook tot de ragout dik wordt.

  4. Voeg de pastinaken en de champignons toe aan de ragout en breng op smaak met zout en peper. Serveer de ragout warm met in de bladerdeegbakjes en bestrooi met wat geroosterde hazelnootjes en fijngesneden bieslook. Geef er een kleine waterkerssalade bij.

Per portie: 510 kcal | 47 g koolhydraten | 9 g eiwit | 31 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)