Knoflookcrostini met cantharellen en peterselie
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd dikke, schuine plakken van het stokbrood en leg de plakken op een bakplaat. Pel en snipper de knoflook. Smelt 2 el boter en roer de knoflook erdoorheen. Besmeer de plakken stokbrood met de knoflookboter. Bestrooi met zout en peper en bak het stokbrood ca. 25 minuten in de oven.
Maak de cantharellen schoon en verwijder met een scherp mesje de onderkant van de steeltjes. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem grof.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de cantharellen ca. 4 minuten op hoog vuur. Blus af met 1 el boter en breng op smaak met zout en peper. Neem de crostini uit de oven en besmeer met de olijventapenade. Verdeel de cantharellen over de crostini en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.