Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kerst voorgerechten

Knoflookcrostini met cantharellen en peterselie

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd dikke, schuine plakken van het stokbrood en leg de plakken op een bakplaat. Pel en snipper de knoflook. Smelt 2 el boter en roer de knoflook erdoorheen. Besmeer de plakken stokbrood met de knoflookboter. Bestrooi met zout en peper en bak het stokbrood ca. 25 minuten in de oven.

  2. Maak de cantharellen schoon en verwijder met een scherp mesje de onderkant van de steeltjes. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem grof.

  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de cantharellen ca. 4 minuten op hoog vuur. Blus af met 1 el boter en breng op smaak met zout en peper. Neem de crostini uit de oven en besmeer met de olijventapenade. Verdeel de cantharellen over de crostini en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)