Crostini & bruschetta toppings

Voordat we de lekkerste crostini en bruschetta toppings met je delen, leggen we je eerst het verschil tussen de twee uit. Bruschetta en crostini’s zijn beide borrelhapjes bestaande uit gegrild brood met een heerlijke topping. Vaak zijn de broodjes ingesmeerd met verse knoflook en olijfolie. Of je de broodjes voor of na het roosteren met olijfolie insmeert maakt een groot verschil. Smeer je ze voor het roosteren in met olie? Dan maak je bruschette. Smeer je ze achteraf in? Dan mag je het hapje een crostini noemen. Daarbij zit er ook een verschil in het soort brood dat je gebruikt. Crostini’s worden gemaakt van een kleiner brood dan bruschetta. Zo maak je een crostini met bijvoorbeeld een stokbrood of ciabatta terwijl je bruschetta van vloerbrood maakt. Hoe je het ook wend of keert; de toppings maken of breken het broodhapje. Wij hebben de lekkerste varianten voor je verzameld. Met de onderstaande recepten kun je natuurlijk zowel bruschetta als crostini’s maken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Klassieke bruschetta topping

Misschien wel een van de meeste bekende bruschetta toppings: tomaten. Met een beetje olijfolie, zout, peper en basilicum laat jij de groente stralen. De kracht zit ‘m in de eenvoud van het gerecht.

> naar het recept: klassieke bruschetta

Parmezaancrème en gebakken olijven

Met kaas zit je wat ons betreft altijd goed, zeker in combinatie met gebakken olijven. Voor deze broodjes maken we een crème van Parmezaanse kaas. Schenk de wijn maar alvast in, je hebt namelijk maar zo’n 25 minuten nodig voor dit recept.

> naar het recept: bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Worst en burrata

Wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Combineer het met worst, tomaatjes en wat rucola en je hebt een gerecht om je vingers bij af te likken.

> naar het recept: bruschetta met worst en burrata

Bruschetta met worst en burrata

Asperges en pecorino

Zijn de asperges weer in het seizoen? Vergeet dan zeker niet om deze topping te maken. De smaak van de knapperige asperges gaat mooi samen met de schapenkaas. Geloof ons: dit wil je deze lente elke dag eten.

> naar het recept: bruschetta met asperges en pecorino

met asperges en pecorino

Wittebonenpuree en salie

Een puree van witte bonen? Misschien klinkt het niet direct erg smakelijk, maar geloof ons, dat is het zeker! De tuinbonen geven het geheel net wat meer kleur én smaak, zeker met de verse salie en knoflook erbij.

> naar het recept: topping van wittebonenpuree en salie

Bruschetta toppings: met wittebonenpuree en salie

Met ‘nduja als bruschetta topping

Wist je dat ‘nduja een pittige Italiaanse worst is? In dit artikel lees je alles over deze delicatesse. De verse worst smaakt erg goed op bruschetta, dat bewijst dit recept wel. Een beetje venkel en ui zorgen dat alle smaken volledig in balans zijn.

> naar het recept: bruschetta met ‘nduja als bruschetta topping

 ‘nduja

Tuinbonen en geitenkaas

Heb je tuinboontjes over? Daar weten wij ook wel raad mee! Maak deze heerlijke bruschetta met tuinbonen en geitenkaas. Het groen knalt van je bord.

> naar het recept: toastje met tuinbonen en geitenkaas 

bruschetta toppings

Lees meer over Italiaans borrelen: