Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de plakjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruip met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak he brood in ca. 12 minuten krokant in de oven.

  2. Meng intussen de geraspte parmezaan met de mascarpone, 1 el olijfolie, de oregano en zout en peper naar smaak. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de olijven kort aan.

  3. Bestrijk de plakken brood met de parmezaancrème en beleg met de olijven. Maak af met de parmezaansnippers, wat versgemalen peper en de citroenschil. Bedruppel met wat extra olie en serveer.

Per portie: 642 kcal | 31 g koolhydraten | 20 g eiwit | 48 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Foodstyling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)