Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Met kaas zit je wat ons betreft altijd goed, zeker in combinatie met gebakken olijven. Voor deze bruschetta maken we een crème van Parmezaanse kaas. Schenk de wijn maar alvast in, je hebt namelijk maar zo’n 25 minuten nodig voor dit recept.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Met kaas zit je wat ons betreft altijd goed, zeker in combinatie met gebakken olijven. Voor deze bruschetta maken we een crème van Parmezaanse kaas. Schenk de wijn maar alvast in, je hebt namelijk maar zo’n 25 minuten nodig voor dit recept.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de plakjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruip met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak he brood in ca. 12 minuten krokant in de oven.

  2. Meng intussen de geraspte parmezaan met de mascarpone, 1 el olijfolie, de oregano en zout en peper naar smaak. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de olijven kort aan.

  3. Bestrijk de plakken brood met de parmezaancrème en beleg met de olijven. Maak af met de parmezaansnippers, wat versgemalen peper en de citroenschil. Bedruppel met wat extra olie en serveer.

Per portie: 642 kcal | 31 g koolhydraten | 20 g eiwit | 48 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Foodstyling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (45 stemmen)