Bereiding
Bij de late middagborrel, als voorgerecht of als hapje op de lange avonden vol goede gesprekken en dito wijn. Met bruschetta zit je altijd goed!
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de plakjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruip met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak he brood in ca. 12 minuten krokant in de oven.
- Meng intussen de geraspte parmezaan met de mascarpone, 1 el olijfolie, de oregano en zout en peper naar smaak. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de olijven kort aan.
- Bestrijk de plakken brood met de parmezaancrème en beleg met de olijven. Maak af met de parmezaansnippers, wat versgemalen peper en de citroenschil. Bedruppel met wat extra olie en serveer.
Per portie: ca. 642 kcal
20 g eiwit | 48 g vet | 31 g koolhydraten
Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Foodstyling: Alexandra Hereijgers