Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Cover voor Bruschetta origineel recept

Bruschetta origineel recept

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Misschien wel een van de meeste bekende bruschetta toppings: tomaten. Met een beetje olijfolie, zout, peper en basilicum laat jij de groente stralen. De kracht zit ‘m in de eenvoud van het gerecht.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Misschien wel een van de meeste bekende bruschetta toppings: tomaten. Met een beetje olijfolie, zout, peper en basilicum laat jij de groente stralen. De kracht zit ‘m in de eenvoud van het gerecht.

Bereiding

  1. Snijd een kruisje in het vel van de tomaten en dompel ze ca. 20 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel de schil eraf.

  2. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 1 el olijfolie en smeer er de sneetjes boerenbrood mee in. Rooster het brood in een broodrooster of onder een hete grill.

  3. Snijd de tomaten in blokjes en meng ze met 1 el olijfolie. Hak de basilicum grof en meng hem door de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het tomatenmengsel over het brood en serveer direct.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (17 stemmen)