Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Wie kent de borrelbroodjes niet? Je kunt bruschetta met verschillende toppings beleggen maar de bekendste is natuurlijk tomaten. Met een beetje olijfolie, zout, peper en basilicum laat jij de groente stralen. De kracht zit ‘m in de eenvoud van dit basisrecept.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Wie kent de borrelbroodjes niet? Je kunt bruschetta met verschillende toppings beleggen maar de bekendste is natuurlijk tomaten. Met een beetje olijfolie, zout, peper en basilicum laat jij de groente stralen. De kracht zit ‘m in de eenvoud van dit basisrecept.

Bereiding

  1. Snijd een kruisje in het vel van de tomaten en dompel ze ca. 20 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel de schil eraf.

  2. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 1 el olijfolie en smeer er de sneetjes boerenbrood mee in. Rooster het brood in een broodrooster of onder een hete grill.

  3. Snijd de tomaten in blokjes en meng ze met 1 el olijfolie. Hak de basilicum grof en meng hem door de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het tomatenmengsel over het brood en serveer direct.

Tip
In dit basisrecept bruschetta mengen we de basilicum met de tomaten maar je kunt er ook voor kiezen om de kruiden eerst in de olijfolie te laten trekken. Zo geef je het gerecht nét wat meer smaak. Maak gerust een grote portie: je zelfgemaakte kruidenolie past goed bij haast alle Italiaanse gerechten!

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (21 stemmen)

Bruschetta recepten

De smaak te pakken? Probeer dan niet alleen het basisrecept maar ook eens van de onderstaande bruschetta recepten:

Bruschetta met asperges en pecorino

Bruschetta met asperges en pecorino

Op zoek naar een lekkere variant op de klassieke tomatenbruschetta? Probeer dit heerlijke recept met asperges en kaas en je tovert een makkelijk, maar luxe hapje op tafel!

Naar het recept
Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Met kaas zit je wat ons betreft altijd goed, zeker in combinatie met gebakken olijven. Voor deze bruschetta maken we een crème van Parmezaanse kaas. Schenk de wijn maar alvast in, je hebt namelijk maar zo’n 25 minuten nodig voor dit recept.

Naar het recept
Bruschetta met tomaat en ‘nduja

Bruschetta met tomaat en ‘nduja

Wist je dat ‘nduja een pittige Italiaanse worst is? In dit artikel lees je alles over deze delicatesse. De verse worst smaakt erg goed op bruschetta, dat bewijst dit recept wel.

Naar het recept
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!