Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Bruschetta met worst en burrata

Bruschetta met worst en burrata

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Beleg er een bruschetta mee en combineer het met worst, tomaatjes en wat rucola.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Voor de tomatensalsa

Voor de bruschetta

Wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Beleg er een bruschetta mee en combineer het met worst, tomaatjes en wat rucola.
Tip*
*Deze worstjes worden gemaakt met het vlees van witte Cerdo blanco varkens. Door de toevoeging van gerookte paprika krijgen ze hun oranje kleur. Je koopt de worstjes online in diverse barbecue-webshops. Je kunt de worstjes ook vervangen door de Catalaanse braadworsten.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de salsa in een mengkom en laat enkele minuten trekken.

  2. Snijd voor de bruschetta 8 sneetjes brood en gril of toast ze goudbruin. Gril de Chistorra-worstjes of bak ze gaar in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op bij het grillen, want deze worstjes verliezen veel vet en hierdoor kunnen vlammen ontstaan in de grill of barbecue. Snijd de worstjes in kleinere stukjes.

  3. Scheur iedere bol burrata in 4 gelijke delen en kruid met peper, zout en olijfolie.

  4. Verdeel de salsa op het krokante brood. Leg daarop de burrata en de warme Chistorraworstjes. Bestrooi de bruschetta met rucola en basilicumblaadjes. Werk af met olijfolie.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!