Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de salsa in een mengkom en laat enkele minuten trekken.
- Snijd voor de bruschetta 8 sneetjes brood en gril of toast ze goudbruin. Gril de Chistorra-worstjes of bak ze gaar in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op bij het grillen, want deze worstjes verliezen veel vet en hierdoor kunnen vlammen ontstaan in de grill of barbecue. Snijd de worstjes in kleinere stukjes.
- Scheur iedere bol burrata in 4 gelijke delen en kruid met peper, zout en olijfolie.
- Verdeel de salsa op het krokante brood. Leg daarop de burrata en de warme Chistorraworstjes. Bestrooi de bruschetta met rucola en basilicumblaadjes. Werk af met olijfolie.
*Deze worstjes worden gemaakt met het vlees van witte Cerdo blanco varkens. Door de toevoeging van gerookte paprika krijgen ze hun oranje kleur. Je koopt de worstjes online in diverse barbecue-webshops. Je kunt de worstjes ook vervangen door de Catalaanse braadworsten van de Albert Heijn.
