Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Dirty martini-garnalencocktail

Dirty martini-garnalencocktail

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

Een garnalencocktail maar dan anders! Deze variant met gin en vermout geeft een onweerstaanbare smaak aan de saus, waardoor je een uniek gerecht op tafel zet.

Bereiding

  1. Doe de gin, de vermout, de helft van de citroenschil, de helft van het citroensap, het vocht uit het potje olijven, de suiker en de olijfolie in een kom en klop door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg zo nodig wat extra olijvenvocht of citroensap toe. Roer de garnalen erdoorheen en laat ca. 20 minuten marineren in de koelkast. Plet de olijven een beetje met de achterkant van een mes en houd apart.

  2. Verdeel de witlof en de sla over borden of kommen. Bestrooi eventueel met de chilipeper en de peterselie en lepel de garnalen met de marinade eroverheen. Bestrooi met de olijven, de rest van de citroenschil en wat zwarte peper en serveer.

Per portie: 143 kcal | 2 g koolhydraten | 9 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Kim Lightbody Styling: Lauren Miller Foodstyling: Hanna Miller

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)