Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies

Kerstontbijt recepten

Wat er tijdens het kerstdiner op het menu staat is vast al in kannen en kruiken. Maar vergeet je kerstochtend niet? Samen zorg je voor het beste begin van de feestdagen. En wat is een betere start dan een heerlijk luxe ontbijt? Met deze heerlijke gerechten serveer jij hét allerlekkerste kerstontbijt!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pre-order Het Grote Kerstnummer

Zelf de perfecte croissants maken voor het kerstontbijt

Wat is een luxe kerstontbijt zonder croissants? Om het dit jaar extra feestelijk te maken, maak je de Franse lekkernijen zelf. Croissants maken schijnt moeilijk te zijn. Maar wij delen het recept voor de perfecte croissant en een zéér uitgebreide uitleg hoe te werk te gaan. Kan niet misgaan. Toch? Daar gaan we!

> naar het recept: zelf croissants maken

croissant kerstontbijt

Pain au chocolat – kerstontbijt recepten

Gek op croissants? Dan mag je de pain au chocolats niet vergeten. Dit zijn de lekkerste broodjes voor het kerstontbijt, zeker voor kinderen. In het recept gebruiken wij voor het gemak koelvers bladerdeeg, maar voor het beste resultaat maak je het deeg natuurlijk zelf. Croissantdeeg volstaat ook dus maak gelijk beide gerechtjes. Daar gaan ze van genieten thuis!

> naar het recept: pain au chocolat

Pain au chocolat

Croissant-pudding met bramen

Heb je de volgende dag nog wat croissantjes over? Dan moet je zeker deze croissant-pudding met bramen proberen. De zelfgemaakte custard maakt het een heerlijk romig ontbijt en daarmee de perfecte start van de dag. Dat is toch één van de betere ideeën voor het kerstontbijt?

> naar het recept: croissant-pudding met bramen

Croissant-pudding met bramen 1

Wentelteefjes van pandoro met bessen-saliecompote

Heb jij al wel eens van pandoro gehoord? Pandoro is hét Italiaanse kerstbrood, denk aan een panettone, maar dan zonder fruit. Je vindt pandoro (pane d’oro: gouden brood) bij Italiaanse delicatessenwinkels of online. Zoek je toch een alternatief? Steek dan grote cirkels uit dikke plakken brioche.

> naar het recept: wentelteefjes van pandoro met bessen-saliecompote

Wentelteefjes van pandoro kerstontbijt

Glutenvrije kerststolbites – recepten kerstontbijt

Deze bites zien er niet alleen heerlijk uit, zo smaken ze ook! Perfect voor wie een hele plak kerststol iets te veel van het goede vindt. En het beste? Doordat ze glutenvrij zijn, kunnen al je gasten er van genieten.

> naar het recept: glutenvrije kerststolbites

Lees meer over het kerstontbijt: