Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Wentelteefjes van pandoro

Wentelteefjes van pandoro met bessen-saliecompote

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de bessen-saliecompote

Bereiding

  1. 1. Breng voor de bessen-saliecompote alle ingrediënten in een pan aan de kook. Kook 10-15 minuten tot de bessen stukgekookt zijn en het vocht stroperig wordt. Neem van het vuur en verwijder de blaadjes salie.

  2. 2. Knip uit een stevig stuk papier een stervorm ter grootte van de plakjes pandoro uit.

  3. 3. Klop de eieren, de melk, het vanille-extract en de suiker door elkaar. Wentel de plakjes pandoro met beide zijden in het eimengsel, tot de pandoro het vocht geabsorbeerd heeft. Verhit op middelhoog vuur boter in een grote koekenpan. Bak enkele plakjes pandoro tegelijkertijd in 3-4 minuten goudbruin. Herhaal met de overige plakken.

  4. 4. Leg de stervorm op de wentelteefjes en bestuif ze met poedersuiker. Dien op met de bessen-saliecompote.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)