Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Ovencroissants met ham en kaas

Ovencroissants met ham en kaas

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrijk alle croissanthelften op het snijvlak met de dijonmosterd. Verdeel de ham en de gruyère over de onderste croissanthelften en leg de bovenste helften erbovenop.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kluts de eieren met de melk, de slagroom, zout en peper. Vet een ronde ovenschaal (ca. 35 cm Ø) in met boter en leg de croissants er dicht op elkaar in. Schenk het ei-roommengsel eroverheen en laat ca. 15 minuten wellen. Draai de croissants af en toe om zodat ze het mengsel goed opnemen.

  3. Bak de croissants 20-25 minuten in de oven tot het eimengsel net gestold is. Garneer voor het serveren met de bieslook.

Per portie: 517 kcal | 28 g koolhydraten | 25 g eiwit | 33 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Oovell

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)