Bereiding

Wat is nog lekkerder dan een croissantje? Een ovenschotel met croissants, ham en kaas om samen te delen! Dit is een ideaal gerecht om oude croissants op te maken. In de oven worden ze weer zo knapperig als vers.

  1. Bestrijk alle croissanthelften op het snijvlak met de dijonmosterd. Verdeel de ham en de gruyère over de onderste croissanthelften en leg de bovenste helften erbovenop.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kluts de eieren met de melk, de slagroom, zout en peper. Vet een ronde ovenschaal (ca. 35 cm Ø) in met boter en leg de croissants er dicht op elkaar in. Schenk het ei-roommengsel eroverheen en laat ca. 15 minuten wellen. Draai de croissants af en toe om zodat ze het mengsel goed opnemen.
  3. Bak de croissants 20-25 minuten in de oven tot het eimengsel net gestold is. Garneer voor het serveren met de bieslook.

Per portie: ca. 517 kcal
25 g eiwit | 33 g vet| 28 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Oovell