Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een vierkante springvorm (22 cm) met bakpapier. Doe voor de bodem alle ingrediënten in een keukenmachine en maal ze met de pulseknop fijn, maar niet tot een glad deeg.

2. Doe het deeg in de springvorm en duw het tot een gelijkmatige bodem. Bak de bodem ca. 15 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen, maar laat de oven aan staan.

3. Roer de kersenjam glad en roer de maïzena erdoorheen. Verdeel de kersenjam over de afkoelende bodem. Zet in de koelkast.

4. Klop voor de topping de suiker, de boter, het amandelextract, de eiwitten, het amandelmeel, de glutenvrije bloem, de roomkaas, de koekkruiden en de geraspte citrusschil tot een glad beslag. Meng het sap van de sinaasappel en de citroen en roer 2 el sap door het beslag. Bewaar het overige sap.

5. Roer de gedroogde kersen, de gekonfijte citrusschil, 25 g amandelschaafsel, de pistachenoten en de marsepein erdoorheen. Verdeel het in dotten over de bodem, eerst langs de rand en strijk het voorzichtig over de kersenjam. Bestrooi met het overige amandelschaafsel.

5. Bak 35-40 minuten in de oven tot het oppervlak goudbruin en stevig is. Neem uit de oven en bestrijk met het overige citrussap terwijl het nog warm is. Bestrooi rijkelijk met poedersuiker en laat helemaal afkoelen. Snijd in bites en serveer.

Per portie: ca. 370 kcal
5 g eiwit | 18 g vet | 45 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport