
Gekonfijte citrusschillen
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Bereiding
1 Was alle citrusvruchten met heet water en wrijf ze droog. Snijd de schillen eraf met een scherp mes. Verwijder zo veel mogelijk wit van de schillen. Blancheer de schillen ca. 2 minuten in kokend water. Giet de schillen af en blancheer ze nog twee keer in schoon water.
2 Giet de schillen af en laat ze uitlekken. Weeg de hoeveelheid schillen en doe ze in een pannetje met hetzelfde gewicht aan water en suiker. Breng rustig aan de kook en kook ca. 1 uur op laag vuur in. Voeg indien nodig wat water toe. Aan het eind moet een dikke siroop overblijven.
3 Giet de schillen af en laat ze uitlekken op de bolle kant van een zeef. Verdeel de schillen over bakpapier en haal ze goed uit elkaar. Laat de schillen ca. 1 uur drogen.
4 Wentel de gekonfijte schillen in suiker en laat ze ca. 24 uur drogen op een rooster. Bewaar de schillen in een afgesloten pot of in een zakje. Eet de gekonfijte schillen als snoep, doop ze in chocolade of gebruik ze in gebak.