Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Panettone met chocolade

Panettone met chocolade

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer de gist door 1 el lauwwarme melk tot hij opgelost is. Schenk de rest van de warme melk er vervolgens bij.

  2. Meng de kristalsuiker met 3 geklutste eieren, de marsalawijn en de vanille in een grote kom. Meng de bloem met het zout in de kom van een staande mixer. Maak een kuiltje in het midden en schenk het eiermengsel en het gistmengsel erin. Kneed met de deeghaak ca. 10 minuten tot een glad, zacht deeg. Doe het deeg in een licht met olie ingevette, schone kom en laat afgedekt 1 uur en 30 minuten – 2 uur rij zen tot het in volume is verdubbeld.

  3. Vet een diepe springvorm met losse bodem (20 cm Ø) in met olie en bekleed met bakpapier. Zorg dat het bakpapier ca. 10 cm boven de bovenste rand van de vorm uitkomt.

  4. Stort het gerezen deeg op een licht met olie ingevet, schoon werkblad. Sla het deeg met ingevette handen een beetje terug. Bestrooi het deeg met de chocoladedruppels en kneed ze er kort doorheen. Vorm een bal van het deeg en leg hem in de springvorm. Laat losjes afgedekt nog ca. 1 uur rij zen tot het in volume is verdubbeld.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrijk de bovenkant van het deeg met het laatste ei en bestrooi met het amandelschaafsel en de parelsuiker. Bak in 45-55 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de springvorm. Verwijder de springvorm en laat de panettone volledig afkoelen op een rooster. De panettone blijft luchtdicht afgesloten in een bak of trommel tot 1 week goed.

Per portie: 369 kcal | 53 g koolhydraten | 12 g eiwit | 11 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)