Pannenkoekenontbijt met bosvruchten en citroenboter
Eenvoudig4 personen10 minuten bereiden30 minuten wachten
Dit recept is een variatie op mijn favoriete gerecht van de Australische chef-kok Curtis Stone: ricottapannenkoeken. Het is een heerlijk lichte en luchtige pannenkoek uit de oven met knapperige bovenkant en randen.
Als je geen ricotta in huis hebt, kun je ook hüttenkäse gebruiken.
Ingrediënten
- 50 g ongezouten boter
- 250 g ricotta of hüttenkäse
- 4 vrije-uitloopeieren
- 200 ml melk
- 50 g fijne kristalsuiker
- 150 g tarwebloem
- 1½ tl bakpoeder
- grote handenvol frambozen of bramen of blauwe bessen (bevroren is prima)
- poedersuiker (voor eroverheen)
- VOOR DE CITROENBOTER
- 100 g ongezouten zachte boter
- 30 g poedersuiker
- geraspte schil en sap van ½ biologische citroen
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200°C. Doe de boter in een braadslede en zet in de oven om de boter te laten smelten.
- Klop de ricotta of hüttenkäse samen met de eieren, melk en suiker en giet de gesmolten boter uit de braadslede erbij. Roer de bloem en het bakpoeder erdoorheen tot het beslag egaal is en giet vervolgens in de hete, beboterde braadslede.
- Verdeel de frambozen, bramen en blauwe bessen over de braadslede en zet 25-30 minuten in de oven, tot het geheel goudbruin en goed gerezen is.
- Klop ondertussen de zachte boter samen met de poedersuiker, citroenrasp en het citroensap. Bestrooi de pannenkoek met poedersuiker, snijd hem in stukjes en dien heet op met de citroenboter.

Recept uit het boek
De Snelle Bakplaat