Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Pannenkoekenontbijt met bosvruchten en citroenboter

Pannenkoekenontbijt met bosvruchten en citroenboter

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Dit recept is een variatie op mijn favoriete gerecht van de Australische chef-kok Curtis Stone: ricottapannenkoeken. Het is een heerlijk lichte en luchtige pannenkoek uit de oven met knapperige bovenkant en randen. Als je geen ricotta in huis hebt, kun je ook hüttenkäse gebruiken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Doe de boter in een braadslede en zet in de oven om de boter te laten smelten.

  2. Klop de ricotta of hüttenkäse samen met de eieren, melk en suiker en giet de gesmolten boter uit de braadslede erbij. Roer de bloem en het bakpoeder erdoorheen tot het beslag egaal is en giet vervolgens in de hete, beboterde braadslede.

  3. Verdeel de frambozen, bramen en blauwe bessen over de braadslede en zet 25-30 minuten in de oven, tot het geheel goudbruin en goed gerezen is.

  4. Klop ondertussen de zachte boter samen met de poedersuiker, citroenrasp en het citroensap. Bestrooi de pannenkoek met poedersuiker, snijd hem in stukjes en dien heet op met de citroenboter.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

De Snelle Bakplaat

€ 25,99
de snelle bakplaat