Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
brioche_so vogan so fine+

Vegan briochevlecht met chocopasta

In samenwerking met So Vegan So Fine
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Staat er bij jouw ontbijt altijd een potje chocoladepasta op tafel? Bij dit vegan briochebrood vind je de chocoladepasta er middenin én erop.

Bereiding

  1. 1. Verwarm 300 ml sojamelk met de suiker en de gist in een pannetje tot lauwwarm (ca. 40°C) en neem van het vuur. Doe in de mengkom van de keukenmachine 525 g patentbloem, de maizena en het zout. Giet rustig het sojamelkmengsel erbij en kneed ca. 10 minuten met de deeghaken tot een glad deeg. Laat de machine draaien en voeg beetje bij beetje de plantaardige boter toe. Kneed verder tot alles goed is opgenomen. Maak een bal van het deeg en dek de mengkom af met een vochtige, warme theedoek. Laat het deeg ca. 1,5 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het in volume is verdubbeld.

  2. 2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad rechthoekig uit (ca. 40×20 cm). Bestrijk het deeg met de hazelnootpasta. Rol het deeg op zodat je een lange, platte rol hebt en knijp de naden goed dicht. Snijd de deegrol in de lengte door. Pak de uiteinden vast en draai ze een paar keer in tegengestelde richting om de strengen om elkaar heen te wikkelen tot een twister. Knijp de uiteinden goed dicht. Leg het gevlochten briochebrood op een met bakpapier beklede bakplaat, dek het losjes af met vershoudfolie en laat nog ca. 1 uur rijzen.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verwijder het folie en bestrijk het briochebrood met een beetje sojamelk. Bak het brood in 35-45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Garneer de brioche met de geroosterde hazelnoten en de poedersuiker. Snijd de brioche in plakken en bestrijk met de witte kokospasta. De brioche is vers het allerlekkerst.

Per portie: 324 kcal | 48 g koolhydraten | 7 g eiwit | 11 g vet

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)