Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Champignonsoep

Champignonsoep

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Zin in gezelligheid? Griepje? Of gewoon omdat je er zin in hebt? Klassieke champignonsoep is eigenlijk altijd goed. Dit recept is rechttoe rechtaan en smaakt precies zoals je hoopt. Gewoonweg erg lekker dus.

Bereiding

  1. Laat de boter schuimen in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in ca. 3 minuten glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze aan beide zijden donkerbruin en knapperig. Schep eventueel een deel van de kastanjechampignons uit de pan en hou ze apart voor de garnering.

  2. Voeg de aardappel toe en schenk het water erop. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer door. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat op middelhoog vuur ca. 10 minuten zachtjes koken.

  3. Mix met een staafmixer tot een gladde massa. Roer het grootste deel van de slagroom erdoorheen, maar houd een beetje apart voor de garnering. Roer de nootmuskaat erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de champignonsoep over kommen. Maak eventueel af met de apart gehouden kastanjechampignons, een extra scheutje room en de bieslook.

Per portie: 392 kcal | 68 g koolhydraten | 9 g eiwit | 31 g vet

Fotografie en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)