Champignonsoep
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Laat de boter schuimen in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in ca. 3 minuten glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze aan beide zijden donkerbruin en knapperig. Schep eventueel een deel van de kastanjechampignons uit de pan en hou ze apart voor de garnering.
Voeg de aardappel toe en schenk het water erop. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer door. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat op middelhoog vuur ca. 10 minuten zachtjes koken.
Mix met een staafmixer tot een gladde massa. Roer het grootste deel van de slagroom erdoorheen, maar houd een beetje apart voor de garnering. Roer de nootmuskaat erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de champignonsoep over kommen. Maak eventueel af met de apart gehouden kastanjechampignons, een extra scheutje room en de bieslook.