Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Waterkerssoep

Waterkerssoep

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Topping

Deze heerlijke waterkerssoep komt uit het boek "Soep" van Samuel Levie en Joris Bijdendijk, een boek hun 52 favoriete recepten voor soep!

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en bleekselderij er enkele minuten in aan. Voeg de bouillon en aardappels toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten pruttelen zodat de aardappels helemaal gaar zijn. Verwijder de hele aardappel uit de pan en houd apart. Roer de waterkers en crème fraîche door de soep. Laat een minuut of 3 langzaam gaarkoken, zet dan de staafmixer in de soep of maal fijn in de blender. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

  2. Meng in een kom de geraspte mierikswortel met de crème fraîche. Snijd de achtergehouden gekookte aardappel in kleine blokjes.

  3. Schenk de hete soep in kommen en garneer met wat blokjes aardappel, mierikswortel-crème fraîche, Hollandse garnalen, water- of tuinkers en rasp er naar smaak nog wat citroenschil overheen. Maak af met een draai peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Soep van Sam & Joris

€ 25,00
Cover Soep