Bereiding

1. Verhit voor de gepickelde paddenstoelen de azijn met de suiker en een snufje zout in een pannetje tot de suiker opgelost is. Neem van het vuur en voeg 50 ml water toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de gemengde padden stoelen toe en laat staan terwijl je de soep maakt.

2. Doe het gedroogd eekhoorntjesbrood in een kom en schenk er kokend water overheen tot het onderstaat. Verhit de boter en de olie in een grote pan en voeg wanneer de boter schuimt de kastanjechampignons toe. Bak ca. 10 minuten op hoog vuur tot het vocht verdampt is en de champignons goudbruin zijn.

3. Zet het vuur laag en voeg de ui, de knoflook, de tijm en een snufje zout toe. Bak 3-4 minuten verder. Zeef het eekhoorntjesbrood (om vuil te verwijderen) en bewaar het vocht. Voeg het eekhoorntjesbrood, het opgevangen vocht en de kippenbouillon toe aan de pan. Kook ca. 15 minuten op laag vuur. Neem van het vuur en roer de slagroom erdoorheen. Pureer de soep glad. Laat de gepickelde paddenstoelen uitlekken en garneer de soep ermee.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Per portie: ca. 334 kcal
10 g eiwit 27 g vet 11 g koolhydraten

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Davina Perkins Foodstyling: Lizzie Harris