
Ben je op zoek naar tussengerechten voor kerst? Of een ander uitgebreid diner? Wij hebben de lekkerste recepten voor makkelijke en uitgebreide tussengerechten. Zo zet jij gegarandeerd wat lekkers op tafel!
Lees verder na de advertentie
Tussengerecht
Een tussengerecht wordt vaak geserveerd tijdens een uitgebreid diner met mooie aankleding en veel gangen. Maar wat voor soort gerecht moet dit eigenlijk zijn? En serveer je dit koud of warm? Geen zorgen, het kan allemaal, zolang je maar de juiste hoeveelheid op een bord legt en niet te veel wil maken. Wij geven je in ieder geval de lekkerste recepten voor geweldige tussengerechten!
Tussengerecht kerst
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Natuurlijk is het kerstdiner de perfecte gelegenheid om een tussengerecht te serveren. Hier komen vaak meerdere gangen aan bod, omdat verschillende mensen een bepaalde gang maken. Heb jij dit jaar de taak gekregen om een tussengerecht met kerst te maken? Bekijk dan onderstaande recepten en doe er je voordeel mee!
Tussengerechten

Broccolitartaar
Dit is een klassieke tartaar, maar dan net even iets anders. We maken namelijk een heerlijke broccolitartaar. Door de frisse munt en granaatappel is dit wat ons betreft het perfecte tussengerecht.

Tarte tatin met cherrytomaten en vanille
Een tarte tatin is een zoet Frans gebak. Maar wist je dat je deze taart ook hartig kunt maken met cherrytomaten en wat vanille? Dit recept voor tarte tatin is een verrassende hartige twist op de klassieker.

Aardappelsoep met truffel en porcini
Een feestelijke én vegetarische soep, dat is deze kerst soep met truffel en porcini bij uitstek allebei. En met wat blaadjes salie en een drizzle olijfolie maak je hem echt af.

Klassieke paddenstoelenbouillon (ode aan Bocuse)
Een heerlijk tussengerecht met een klein verrassingselement. Weten jouw gasten wat er in het kommetje zit?

Spoom van rabarbersorbet en cava
Spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren. Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd. Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel. Maar stiekem is dit recept met zelfgemaakte rabarbersorbet wel het lekkerste!

Polentakoekje met hummus en geroosterde tomaatjes
Een polentakoekje met smaakvolle hummus en ook nog eens geroosterde tomaatjes. Je maakt de polenta zelf met maismeel, let er dus goed op dat je niet de kant-en-klare variant koopt.

Gevulde tongrolletjes
Deze tongrolletjes zijn heerlijk om te serveren met wat knapperig brood om te dippen.

Gravad lax
Een recept uit het boek van Herman den Blijker: ‘Herman kookt terug’. Een culinaire biografie over zijn carrière als kok. Interessant én lekker! Probeer zijn moderne variant op dit klassieke gerecht.

Geroosterde biet met aardpeer en beurre-boom
Aardpeer heeft een nootachtige smaak en is licht verteerbaar. Dat maakt hem ideaal om te serveren als tussengerecht.

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa
Pistachenoten hebben niet alleen een bijzondere smaak, ook die groene kleur knalt zo lekker.
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.