Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Klassieke paddenstoelenbouillon

Klassieke paddenstoelenbouillon (ode aan Bocuse)

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal als de bouillon heet is het bladerdeeg uit de koeling, zorg dat de cirkels een goeie centimeter over de rand van de soepkommen passen. Als je zin hebt om très classique te zijn, versier je het deeg met blaadjes (of paddenstoelendwarsdoorsnedes) die je van de deegafsnijdsels snijdt. Bestrijk met losgeklopte eidooier.

  2. Schenk de soepkommen voor iets meer dan de helft vol hete soep (meer geeft narigheid met in de soep zakkend deeg). Zet de gevulde kommen op een ovenplaat, zodat ze zo meteen tegelijk de oven van 200 ºC in kunnen.

  3. Leg steeds, zo snel mogelijk, een lapje bladerdeeg over een soepkom, druk het overhangende deeg rondom goed vast tegen de kom – snel werken voorkomt dat de dampende soep het deeg slap en onhandelbaar maakt. Zet in de hete oven en laat in zo’n 20 minuten het deeg rijzen en goudbruin bakken. Als er toch wat misgaat: zet de kommen die je al klaar hebt alvast in de oven en bekleed daarna pas de ‘mislukte kommen’ met vers deeg.

  4. Serveer op onderborden en waarschuw nietsvermoedende eters voor de hete kommen en de geurexplosie onder de krokante deegdeksel.

très classique

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Groenten

€ 46,99
Cover Groenten Mari Maris