Bereiding

Voor de gezouten karamel:

Smelt zonder te roeren 200 g suiker in een pan op middelhoog vuur. Draai daarbij voorzichtig met de pan. De karamel mag donker zijn, maar niet verbranden. Voeg 35 g boter en een snuf zeezout toe en roer kort door. Voeg voorzichtig 180 ml slagroom in 2 porties toe (het zal spetteren). Verwarm tot de slagroom is opgelost.

Aan de slag met de pancakes:

1. Doe achtereenvolgens de suiker, de eieren, 25 g gesmolten boter, de melk, de bloem en het bakpoeder in een keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag. Schenk het beslag in een kan.

2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bestrijk hem met boter. Schenk voldoende beslag in de pan voor een dikke pancake (ca. 10 cm Ø). Schep een eetlepel gezouten karamel in het midden en schep er met een lepel wat van het beslag overheen. Bak verder tot je het oppervlak op ziet stijven. Draai de pancake dan om en bak hem aan de andere kant goudbruin. Bak op dezelfde manier de overige pancakes en bestrijk daarbij de pan steeds met een beetje boter.

3. Serveer de pancakes met de frambozen, de yoghurt (of ijs) en bedruppeld met gezouten karamel.

Per portie: ca. 420 kcal
12 g eiwit | 14 g vet | 60 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush