
Pannenkoekenbeslag
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Het maken van de allerbeste pannenkoeken, begint bij het beslag. Met dit recept maak je pannenkoekenbeslag voor de klassieke versie, met een grote factor nostalgie.
Bereiding
Doe de gesmolten boter in een mengkom en voeg de melk, de eieren, de bloem, de suiker en het zout toe.
Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg toe aan de kom.
Meng met een garde of staafmixer tot een luchtig beslag zonder stukjes.
Zelf pannenkoekenbeslag maken
Wie zelf pannenkoeken wil bakken, moet beginnen bij de basis. Met het bovenstaande basisrecept kun je zelf het klassieke pannenkoekenbeslag maken maar wij raden je aan om ook eens te variëren. Voeg bijvoorbeeld eens een vleugje kaneel aan je beslag toe of vervang de melk door een plantaardige variant. Ook lekker: karnemelk in het beslag. Dit maakt de pannenkoeken extra luchtig!
Pannenkoekenbeslag bewaren
Meer beslag gemaakt dan dat je bakken kunt? Geen probleem, je kunt het pannenkoekenbeslag bewaren. Bewaar het maximaal een dag in de koelkast. Liever langer? Pannenkoekenbeslag invriezen is ook een optie. Zo blijft het tot wel drie maanden goed.
Giet je overgebleven pannenkoekenbeslag in een ijsblokjesvorm om het in de vriezer te bewaren.
Pannenkoeken recept
Na het maken van dit recept voor pannenkoekenbeslag, wil je natuurlijk aan de bak. Dit pannenkoeken recept laat je stap voor stap zien hoe je ze het beste bakken kunt.
Pannenkoeken beleg
Tenslotte is het tijd voor het lastigste (en lekkerste!) deel: het pannenkoeken beleggen. Want wat eet je erbij? Welke ingrediënten zet je voortaan op tafel? Ben jij team zoet of hartig? Ga je voor wat extra fruit of noten? Met of zonder kaas? Het is jouw feestje dus jij kiest! Heerlijke toppings zijn bijvoorbeeld: warme kersen, cacaonibs & gorgonzola.