Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
american pancakes met pindakaas

American pancakes met pindakaasglazuur

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Hup, voetjes buiten het bed en op naar de keuken voor deze fantastische American pancakes.

Bereiding

  1. Smelt voor de pancakes 45 g boter en meng met de pindakaas tot een glad mengsel. Roer de bloem, de suiker, het bakpoeder, de baksoda en een snufje zout in een kom. Voeg de eieren en de karnemelk toe en klop met een garde glad. Roer als laatste het pindakaasmengsel erdoorheen.

  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt er een klontje boter in. Giet een grote lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek in ca. 2-3 minuten per zijde gaar en goudbruin. In een grote koekenpan kun je meerdere kleine  pannenkoeken tegelijk bakken. Herhaal tot het beslag op is.

  3. Smelt ondertussen voor het pindakaasglazuur de boter, de pindakaas en de honing in een steelpan op lag vuur. Blijf roeren en verhit 2-3 minuten totdat het glazuur mooi zacht is.

  4. Verdeel de pancakes over borden en maak er een stapel van. Verdeel het glazuur eroverheen. Maak af met het zomerfruit.

Per portie: 675 kcal | 58 g koolhydraten | 22 g eiwit | 38 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John Gregory-Smith Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Emily Kydd

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)