Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Sambal nr. 1

Zelf sambal maken

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Zelf sambal maken is makkelijker dan gedacht. De jiwa, het geheim van dit sambal recept, zit hem in het geduldig bakken van de ingrediënten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal potjes: 1

Ingrediënten

Zelf sambal maken is makkelijker dan gedacht. De jiwa, het geheim van dit sambal recept, zit hem in het geduldig bakken van de ingrediënten.
Bewaartip
In een afsluitbaar potje is de sambal zeker minimaal 3 weken houdbaar in de koelkast.

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak de trassi met de ui, knoflook en gember. Doe de rode pepers erbij samen met de tomatenpuree en palmsuiker. Voeg als de suiker gesmolten is de ketjap, sereh, djeroek poeroet, het zout en gemberpoeder toe.

  2. Bak alles goed aan en laat op laag vuur verder stoven tot alles is ingekookt. De sambal wordt donkerder van kleur, hoe langer je hem inkookt. De truc zit hem erin net op tijd te stoppen voordat hij aanbrandt. Wij laten de djeroek poeroet en de sereh er bij het serveren in zitten. Dat staat mooi.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)
Uit het boek

JIWA

€ 25,00
cover Jiwa