Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Sambal nr. 1

Zelf sambal maken

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal potjes: 1

Ingrediënten

Mas & Carl: "We hebben vroeger te vaak een lepel oelek, ongebakken gestampte en de heetste sambal, moeten eten als we stout waren geweest, dus die komt er niet meer in. Zelf sambal maken doen we alleen met ons eigen sambal recept. De jiwa, het geheim, zit hem in het geduldig droog bakken van de ingrediënten."

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak de trassi met de ui, knoflook en gember. Doe de rode pepers erbij samen met de tomatenpuree en palmsuiker. Voeg als de suiker gesmolten is de ketjap, sereh, djeroek poeroet, het zout en gemberpoeder toe.

  2. Bak alles goed aan en laat op laag vuur verder stoven tot alles is ingekookt. De sambal wordt donkerder van kleur, hoe langer je hem inkookt. De truc zit hem erin net op tijd te stoppen voordat hij aanbrandt. Wij laten de djeroek poeroet en de sereh er bij het serveren in zitten. Dat staat mooi.

  3. In een afsluitbaar potje is de sambal zeker minimaal 3 weken houdbaar in de koelkast.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)

JIWA

€ 25,00
cover Jiwa