Gezouten karamel
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
45 minuten wachttijd45 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Breng in een steelpannetje de suiker met 120 ml water aan de kook. Kook 3-5 minuten op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is. Voeg de boter toe en laat smelten. Roer goed door met een garde.
Laat het geheel 10-15 minuten rustig borrelen zonder te roeren, tot de saus goudbruin kleurt. Houd het goed in de gaten maar roer niet. Je kunt eventueel de pan een beetje schudden om het geheel gelijkmatig te laten garen.
Haal de pan van het vuur en voeg direct al roerend in een klein straaltje de slagroom toe. Wees voorzichtig, de karamel is heel heet! Roer door tot je een gladde saus hebt.
Voeg het vanille-extract en zout naar smaak toe. Laat de saus afkoelen, zo wordt hij dikker. Bewaar de afgekoelde saus tot 2 weken in een afgesloten potje in de koelkast.