Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten voor ca. 400 g

Bereiding

  1. Verwarm de melk met het vanillestokje en -merg in een pannetje en laat ca. 10 minuten trekken op laag vuur. Laat de melk niet koken.

  2. Klop de eidooiers met de suiker los en roer de bloem erdoorheen. Giet de warme melk al roerend met een garde bij het dooiermengsel en roer het geheel goed glad. Giet door een zeefje terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en verwarm nog 30 seconden door. Blijf de hele tijd goed roeren over de bodem van de pan, zodat de room niet aankoekt. Giet de room (evt. door een zeef) in een kom of schaal en leg er direct op het oppervlak een stuk folie of bakpapier op om te zorgen dat er geen vel op ontstaat. Laat afgedekt helemaal afkoelen.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)