Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Netflix

5x de leukste food programma’s om te bingen op Netflix

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Als we zelf niet in de keuken staan, kijken we maar wat graag hoe andere koks hun eten op en top lekker proberen maken. Van misbaksels tot picture perfect gerechten: deze food shows op Netflix bevatten alle ingrediënten voor een verrukkelijke lazy avond op de bank.

1. The Big Family Cooking Showdown

De naam zegt het hem al: in The Big Family Cooking Showdown gaan gezinnen onderling de strijd aan om de beste thuiskoks van Groot Brittannië te worden. Verwacht authentieke familierecepten, stress in de keuken en gerechten om van te watertanden.

2. Nailed it

In programma’s als Masterchef mogen alleen de beste koks strijden voor de winst. In het verslavende Nailed It van Netflix is dat net even anders en komen juist de mensen aan bod die er niks van bakken. Ze proberen om prachtige creaties na te maken, maar je ziet vooral deelnemers die niet weten hoe een keukenmachine werkt, oerlelijke decoraties van taarten en smerige cupcakes die je zelfs niet aan je grootste vijand zou geven. Hilariteit alom!

3. Million Pound Menu

Deze Netflix serie is anders dan anders en dat maakt hem nou juist zo leuk! In deze serie runnen telkens twee verschillende jonge restauranthouders een pop-up restaurant. Hun taak? De investeerders ervan overtuigen dat zij het geld waard zijn. Wie kan zijn dromen waar gaan maken en wie komt er bedrogen uit?

4. Streetfood

Als je in Azië écht wilt genieten van authentieke gerechten, kun je het beste kiezen voor streetfood. Tenminste, als we de gelijknamige Netflixserie mogen geloven. In deze docu leren we alles over de welbekende Aziatische foodstalletjes en de mensen die dagelijks locals en toeristen voorzien van heerlijke maaltijden. Een aanrader voor iedereen die van eten én reizen houdt.

5. Zumbo Just Desserts

Zoetekauwen opgelet: we hebben goed nieuws voor je! Het nieuwe seizoen van Zumbo Just Desserts staat op Netflix. Toetjeskunstenaar Adriano Zumbo gaat in het programma op zoek naar de amateurkok die zich met hem kan meten. De deelnemers strijden in deze competitie met de nodige bloed, zweet en tranen om de hoofdprijs van €10.000.

Krijg je al honger? Dit zijn de lekkerste snacks om van genieten tijdens een film of serie.

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!