Kerstmenu van Donna Hay
Donna Hay weet als geen ander hoe je een overheerlijk kerstdiner op tafel kunt zetten. Blader maar eens door haar boek “Kerstmis” heen, het water loopt je gegarandeerd in de mond. Om je alvast een voorproefje te geven delen we het ultieme kerstmenu van Donna Hay.
Van makkelijke voorafjes, tot show-stopping hoofdgerechten zoals een geglazuurde ham, tot tongstrelende desserts waarvan iedereen gegarandeerd onder de indruk zal zijn én zelfs wat speciale eetbare cadeautjes om mee te geven, zorgt “Kerstmis” voor jouw meest relaxte kerstdiner ooit. Daarnaast vind je ook nog een heel aantal tips om je eettafel te stylen en jouw kerst een extra feestelijk tintje te geven. Wat je ook op het menu zet: het wordt in ieder geval stressvrij, heerlijk én feestelijk!

Warme citroenolijven
Donna Hay start haar kerstmenu met warme citroenolijven als hapje vooraf. Donna vertelt: “Dit simpele voorafje vol van smaak vindt iedereen lekker. Daarnaast zijn de citroenolijven heel makkelijk om te maken, een garantie voor een echte kerstsfeer. Steek de kaarsjes aan en schenk de bubbels maar in.”
> naar het recept: warme citroenolijven
Bietenplaattaart met geklopte feta
Nadat iedereen heeft geproost en het eerste hapje achter de kiezen heeft is het tijd voor het officiële voorgerecht. In het kerstmenu van Donna Hay is dat een geweldige bietenplaattaart. “Maak het feestelijk met deze lichte, mooi gekleurde en smakelijke plaattaart”, aldus Donna. “De lekkere goudbruine onderkant zit vol met gezonde dingen. Houd wel ruimte over de hoofdgerechten!”
> naar het recept: bietenplaattaart met geklopte feta
In citroentijm gepekelde kalkoen
Misschien heb je het al door, het kerstmenu van Donna Hay zit boordevol citroen. De zure en frisse smaak past goed bij de diepe smaken van deze gepekelde kerstkalkoen. Een echte klassieker waarmee je gegarandeerd indruk maakt tijdens het kerstdiner dit jaar.
> naar het recept: in citroentijm gepekelde kalkoen
Citroen-meringue trifle
Ook voor het dessert gebruikt Donna Hay maar al te graag citroenen. Donna vertelt enthousiast over het toetje: “Je favoriete dessert in de vorm van een frisse trifle. Met zijn basis van luchtige, citroenige yoghurtcake, ginsiroop, zeeën van room en geflambeerde meringuetopping is deze superzonnige topper het summum van feestelijk dineren.”
> naar het recept: citroen-meringue trifle
Meer Donna Hay?
Donna Hay is absoluut de onbetwiste koningin van makkelijke, overheerlijke gerechten die er ook nog eens spectaculair uitzien. In haar nieuwste boek “The Fast Five” komt ze met verrukkelijke upgrades voor dé klassiekers uit de doordeweekse keuken. Vertrouwde favorieten als pasta, lasagne en taco’s zijn weer als nieuw met vijf verschillende smaakvariaties per gerecht. Serveer er verse salsa’s en sides bij en je tovert in no-time een complete maaltijd op tafel. Denk aan bloemkooltaco’s met pittige varkensbuik en een groene salade. Of je gaat voor taco’s met gegrilde limoenkoriandervis. Ook vind je recepten voor lasagne die barsten van de smaak, zoals de variant met chorizo, ricotta en oregano, of met salie en pompoen.
De oogstrelende gerechten zijn snel en makkelijk te bereiden en smaken restaurantwaardig. Zo rock je die doordeweekse avonden!
