Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kerstmenu van Donna Hay: in citroentijm gepekelde kalkoen

Kerstmenu van Donna Hay

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Zit jij ook altijd met je handen in je haar als je het definitieve kerstmenu gaat samenstellen? Er is zoveel lekkers om uit te kiezen! Of je nu drie, vier of zeven gangen serveert wij helpen je met inspiratie. Vandaag deelt Donna Hay haar ultieme kerstmenu, boordevol gerechten die stuk voor stuk een masterpiece zijn!

Kerstmenu van Donna Hay

Donna Hay weet als geen ander hoe je een overheerlijk kerstdiner op tafel kunt zetten. Blader maar eens door haar boek “Kerstmis” heen, het water loopt je gegarandeerd in de mond. Om je alvast een voorproefje te geven delen we het ultieme kerstmenu van Donna Hay.

€ 34,99

Bestel het boek:

Donna Hay Kerstmis

Kerst met Donna Hay

Van makkelijke voorafjes, tot show-stopping hoofdgerechten zoals een geglazuurde ham, tot tongstrelende desserts waarvan iedereen gegarandeerd onder de indruk zal zijn én zelfs wat speciale eetbare cadeautjes om mee te geven, zorgt “Kerstmis” voor jouw meest relaxte kerstdiner ooit. Daarnaast vind je ook nog een heel aantal tips om je eettafel te stylen en jouw kerst een extra feestelijk tintje te geven. Wat je ook op het menu zet: het wordt in ieder geval stressvrij, heerlijk én feestelijk!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Donna Hay kerstmenu: recepten

Van voorgerecht tot aan dessert, deze recepten van Donna Hay zijn perfect voor het kerstmenu!

Voorgerecht:

Warme citroenolijven

Warme citroenolijven

Donna Hay start haar kerstmenu met warme citroenolijven als hapje vooraf. Donna vertelt: “Dit simpele voorafje vol van smaak vindt iedereen lekker. Daarnaast zijn de citroenolijven heel makkelijk om te maken, een garantie voor een echte kerstsfeer. Steek de kaarsjes aan en schenk de bubbels maar in.”

Naar het recept

Voorgerecht:

Bietenplaattaart met geklopte feta

Bietenplaattaart met geklopte feta

Nadat iedereen heeft geproost en het eerste hapje achter de kiezen heeft is het tijd voor het officiële voorgerecht. In het kerstmenu van Donna Hay is dat een geweldige bietenplaattaart.

“Maak het feestelijk met deze lichte, mooi gekleurde en smakelijke plaattaart”, aldus Donna. “De lekkere goudbruine onderkant zit vol met gezonde dingen. Houd wel ruimte over de hoofdgerechten!”

Naar het recept

Hoofdgerecht:

Kerstmenu van Donna Hay: in citroentijm gepekelde kalkoen

In citroentijm gepekelde kalkoen

Misschien heb je het al door, het kerstmenu van Donna Hay zit boordevol citroen. De zure en frisse smaak past goed bij de diepe smaken van deze gepekelde kerstkalkoen. Een echte klassieker waarmee je gegarandeerd indruk maakt tijdens het kerstdiner dit jaar.

Naar het recept

Nagerecht:

Citroen-meringue trifle

Citroen-meringue trifle

Ook voor het dessert gebruikt Donna Hay maar al te graag citroenen. Donna vertelt enthousiast over het toetje: “Je favoriete dessert in de vorm van een frisse trifle. Met zijn basis van luchtige, citroenige yoghurtcake, ginsiroop, zeeën van room en geflambeerde meringuetopping is deze superzonnige topper het summum van feestelijk dineren.”

Naar het recept

Meer Donna Hay?

Donna Hay is absoluut de onbetwiste koningin van makkelijke, overheerlijke gerechten die er ook nog eens spectaculair uitzien. In haar boek “The Fast Five” staan verrukkelijke upgrades voor dé klassiekers uit de doordeweekse keuken. Vertrouwde favorieten als pasta, lasagne en taco’s zijn weer als nieuw met vijf verschillende smaakvariaties per gerecht. Serveer er verse salsa’s en sides bij en je tovert in no-time een complete maaltijd op tafel.

Denk aan bloemkooltaco’s met pittige varkensbuik en een groene salade. Of je gaat voor taco’s met gegrilde limoenkoriandervis. Ook vind je recepten voor lasagne die barsten van de smaak, zoals de variant met chorizo, ricotta en oregano, of met salie en pompoen.

De oogstrelende gerechten zijn snel en makkelijk te bereiden en smaken restaurantwaardig. Zo rock je die doordeweekse avonden!

€ 34,99

Bestel het boek:

Cover the fast five Donna Hay

Even More Basics to Brilliance

In haar nieuwste boek ‘Even More Basics to Brilliance‘ vind je tal van basisrecepten die je absoluut niet wil missen. Ieder basisrecept wordt gevolgd door slimme smaakvariaties en suggesties om het koken nóg makkelijker te maken, maar zonder in te leveren op smaak. Zo kan iedere thuiskok vol vertrouwen zijn of haar kookkunsten dan ook zelf tot een hoger niveau tillen.

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!