Advertentie
Donna Hay is wat ons betreft misschien wel de ongekroonde koningin van de kookboeken, haar recepten zijn altijd een succes. Tijd om onze favoriete recepten van Donna Hay met jullie te delen.
Recepten van Donna Hay
Donna Hay maakt al sinds jaar en dag geweldige kookboeken, boordevol smaakvolle recepten. De gemene deler? Elk recept is niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens relatief simpel te maken. Het is dan ook niet voor niets dan Donna Hay zoveel fans heeft, waar wij ons natuurlijk ook onder scharen. Tijd om onze favoriete recepten van Donna Hay maar eens op een rijtje te zetten. Zit jouw favoriet ertussen?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ons favoriete recept van Donna Hay:
Thaise rode-currygehaktballen
Deze pittige gehaktballen zitten boordevol smaak, daarnaast staat dit recept van Donna Hay in iets meer dan een half uur al op tafel. Ideaal toch? Het recept komt overigens uit het boek “The Fast Five“ van Donna Hay.
Ingrediënten
Voor erbij
Voor de Thaise rode-currysaus
Bereiding
Schep in een kom het gehakt, de currypasta, rijst, gember, koriander en het ei en meng alles door elkaar. Vorm 16 gehaktballetjes van het gehaktmengsel en zet ze opzij.
Roer voor de Thaise rode-currysaus de Thaise rode currypasta en kokosroom door elkaar en zet opzij. Verhit een grote diepe koekenpan op matig hoog vuur. Schenk de olie erin, leg de gehaktballen erin en bak aan elke kant 3 minuten, of tot ze rondom bruin zijn.
Voeg de Thaise rode-currysaus toe en breng aan de kook. Laat 7-8 minuten koken, keer de balletjes halverwege, tot de saus is ingekookt en de gehaktballen gaar zijn. Voeg het limoensap en de vissaus toe en roer erdoor.
Verdeel de gehaktballen en saus over kommen en bestrooi met de lente-ui, chilipeper en extra koriander. Dien op met de sesam-gembernoedels.
Recepten van Donna Hay:
Kip-halloumispiesjes met citroen, knoflook en rozemarijn
Meer dan dertig minuten heb je niet nodig voor dit heerlijke recept. Donna mengt van tevoren al de rijst met wat citroen, basilicum en ook olijven voor nóg meer smaak.
Warme citroenolijven
Warme olijven met citroen? Jazeker! Serveer dit recept bijvoorbeeld als voorgerecht bij het eerstvolgende etentje en je tovert gegarandeerd ook een lach op het gezicht van je gasten.
Bietenplaattaart met geklopte feta
Gezond, snel én heel erg lekker, maar zonder al teveel moeite. Dat is deze bietenplaattaart met geklopte feta, niet voor niets een van onze favoriete recepten van Donna Hay!
In citroentijm gepekelde kalkoen
Dit recept is bij uitstek geschikt voor de feestdagen, al is het wat ons betreft ook een perfect weekendproject. Heb je nog nooit een hele kalkoen bereid? Probeer het eens met dit recept.
Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes
Gnocchi met boerenkool? Jazeker! In combinatie met de smaakvolle balsamicotomaatjes zet je met dit recept een heerlijk gerecht op tafel. Heb je wat over? Neem het de volgende dag mee als lunch om al je collega’s jaloers te maken…
Citroen, olijven, boterbonen en kip
Donna Hay: “Voor een gerecht zo vol uitgesproken smaken en texturen kost deze kipschotel verrassend weinig inspanning. De citroen, knoflook, zoute olijven, romige bonen en knapperige cavolo nero doen het zware werk.”
Zoete recepten van Donna Hay:
Natuurlijk is Donna Hay niet alleen een ster in het maken van hartige gerechten, ook haar zoete recepten zijn stuk voor stuk succesnummers.
Zachte chocolade-amandelrepen
Donna Hay: “Er gaat niets boven een voorraadje lekker gezonde snackrepen voor als je plots zin hebt om te snoepen. Deze verbazend eenvoudige, heerlijke raw slice is het ideale antwoord op deze zoete verlangens.”
Chocoladetruffeltaart van Donna Hay
Het laatste recept dat we delen van Donna Hay is misschien wel onze grootste favoriet aller tijden. Deze chocoladetaart is namelijk onweerstaanbaar lekker, zodra deze op het aanrecht staat kunnen we er gewoon niet meer van afblijven!
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Sla deze recepten op en lees ook:
Onze tips
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?
Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.