Recepten van Donna Hay
Donna Hay maakt al sinds jaar en dag geweldige kookboeken, boordevol smaakvolle recepten. De gemene deler? Elk recept is niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens relatief simpel te maken. Het is dan ook niet voor niets dan Donna Hay zoveel fans heeft, waar wij ons natuurlijk ook onder scharen. Tijd om onze favoriete recepten van Donna Hay maar eens op een rijtje te zetten. Zit jouw favoriet ertussen?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten van Donna Hay én meer ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Thaise rode-currygehaktballen
Deze pittige gehaktballen zitten boordevol smaak, daarnaast staat dit recept van Donna Hay in iets meer dan een half uur al op tafel. Ideaal toch? Het recept komt overigens uit het nieuwste boek van Donna Hay: “The Fast Five“.
> naar het recept: Thaise rode-currygehaktballen

Kip-halloumispiesjes met citroen, knoflook en rozemarijn
Meer dan dertig minuten heb je niet nodig voor dit heerlijke recept. Donna mengt van tevoren al de rijst met wat citroen, basilicum en ook olijven voor nóg meer smaak.
> naar het recept: kip-halloumispiesjes met citroen, knoflook en rozemarijn
Warme citroenolijven
Warme olijven met citroen? Jazeker! Serveer dit recept bijvoorbeeld als voorgerecht bij het eerstvolgende etentje en je tovert gegarandeerd ook een lach op het gezicht van je gasten.
> naar het recept: warme citroenolijven
Nog meer recepten van Donna Hay:
Bietenplaattaart met geklopte feta
Gezond, snel én heel erg lekker, maar zonder al teveel moeite. Dat is deze bietenplaattaart met geklopte feta, niet voor niets een van onze favoriete recepten van Donna Hay!
> naar het recept: bietenplaattaart met geklopte feta
In citroentijm gepekelde kalkoen
Dit recept is bij uitstek geschikt voor de feestdagen, al is het wat ons betreft ook een perfect weekendproject. Heb je nog nooit een hele kalkoen bereid? Probeer het eens met dit recept.
> naar het recept: in citroenrijm gepekelde kalkoen
Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes
Gnocchi met boerenkool? Jazeker! In combinatie met de smaakvolle balsamicotomaatjes zet je met dit recept een heerlijk gerecht op tafel. Heb je wat over? Neem het de volgende dag mee als lunch om al je collega’s jaloers te maken…
> naar het recept: boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes
Citroen, olijven, boterbonen en kip
Donna Hay: “Voor een gerecht zo vol uitgesproken smaken en texturen kost deze kipschotel verrassend weinig inspanning. De citroen, knoflook, zoute olijven, romige bonen en knapperige cavolo nero doen het zware werk.”
> naar het recept: citroen, olijven, boterbonen en kip
Favoriete zoete recepten van Donna Hay:
Natuurlijk is Donna Hay niet alleen een ster in het maken van hartige gerechten, ook haar zoete recepten zijn stuk voor stuk succesnummers.
Zachte chocolade-amandelrepen
Donna Hay: “Er gaat niets boven een voorraadje lekker gezonde snackrepen voor als je plots zin hebt om te snoepen. Deze verbazend eenvoudige, heerlijke raw slice is het ideale antwoord op deze zoete verlangens.”
> naar het recept: zachte chocolade-amandelrepen
Favoriet recept van Donna Hay: chocoladetruffeltaart
Het laatste recept dat we delen van Donna Hay is misschien wel onze grootste favoriet aller tijden. Deze chocoladetaart is namelijk onweerstaanbaar lekker, zodra deze op het aanrecht staat kunnen we er gewoon niet meer van afblijven!
> naar het recept: chocoladetruffeltaart
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!