Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Recepten van Donna Hay

9x onze favoriete recepten van Donna Hay

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Donna Hay is wat ons betreft misschien wel de ongekroonde koningin van de kookboeken, haar recepten zijn altijd een succes. Tijd om onze favoriete recepten van Donna Hay met jullie te delen.

Recepten van Donna Hay

Donna Hay maakt al sinds jaar en dag geweldige kookboeken, boordevol smaakvolle recepten. De gemene deler? Elk recept is niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens relatief simpel te maken. Het is dan ook niet voor niets dan Donna Hay zoveel fans heeft, waar wij ons natuurlijk ook onder scharen. Tijd om onze favoriete recepten van Donna Hay maar eens op een rijtje te zetten. Zit jouw favoriet ertussen?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ons favoriete recept van Donna Hay:

Thaise rode-currygehaktballen

Thaise rode-currygehaktballen

Deze pittige gehaktballen zitten boordevol smaak, daarnaast staat dit recept van Donna Hay in iets meer dan een half uur al op tafel. Ideaal toch? Het recept komt overigens uit het boek “The Fast Five“ van Donna Hay.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

600 g rundergehakt
2 el Thaise rode currypasta
250 g gekookte jasmijnrijst
1 el fijngeraspte gember
13 g korianderblaadjes (fijngesneden)
1 ei
1 el druivenpitolie

Voor erbij

lente-ui (fijngesneden)
rode chilipeper (in ringetjes)
korianderblaadjes
sesam-gembernoedels

Voor de Thaise rode-currysaus

2 el Thaise rode currypasta
375 ml kokosroom
2 el limoensap
1 el vissaus

Bereiding

  1. Schep in een kom het gehakt, de currypasta, rijst, gember, koriander en het ei en meng alles door elkaar. Vorm 16 gehaktballetjes van het gehaktmengsel en zet ze opzij.

  2. Roer voor de Thaise rode-currysaus de Thaise rode currypasta en kokosroom door elkaar en zet opzij. Verhit een grote diepe koekenpan op matig hoog vuur. Schenk de olie erin, leg de gehaktballen erin en bak aan elke kant 3 minuten, of tot ze rondom bruin zijn.

  3. Voeg de Thaise rode-currysaus toe en breng aan de kook. Laat 7-8 minuten koken, keer de balletjes halverwege, tot de saus is ingekookt en de gehaktballen gaar zijn. Voeg het limoensap en de vissaus toe en roer erdoor.

  4. Verdeel de gehaktballen en saus over kommen en bestrooi met de lente-ui, chilipeper en extra koriander. Dien op met de sesam-gembernoedels.

€ 34,99
Cover the fast five Donna Hay

Recepten van Donna Hay:

Kip-halloumispiesjes met citroen, knoflook en rozemarijn

Kip-halloumispiesjes met citroen, knoflook en rozemarijn

Meer dan dertig minuten heb je niet nodig voor dit heerlijke recept. Donna mengt van tevoren al de rijst met wat citroen, basilicum en ook olijven voor nóg meer smaak.

Naar het recept
Warme citroenolijven

Warme citroenolijven

Warme olijven met citroen? Jazeker! Serveer dit recept bijvoorbeeld als voorgerecht bij het eerstvolgende etentje en je tovert gegarandeerd ook een lach op het gezicht van je gasten.

Naar het recept
Bietenplaattaart met geklopte feta

Bietenplaattaart met geklopte feta

Gezond, snel én heel erg lekker, maar zonder al teveel moeite. Dat is deze bietenplaattaart met geklopte feta, niet voor niets een van onze favoriete recepten van Donna Hay!

Naar het recept
Kerstmenu van Donna Hay: in citroentijm gepekelde kalkoen

In citroentijm gepekelde kalkoen

Dit recept is bij uitstek geschikt voor de feestdagen, al is het wat ons betreft ook een perfect weekendproject. Heb je nog nooit een hele kalkoen bereid? Probeer het eens met dit recept.

Naar het recept
boerenkoolgnocchi donna hay

Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes

Gnocchi met boerenkool? Jazeker! In combinatie met de smaakvolle balsamicotomaatjes zet je met dit recept een heerlijk gerecht op tafel. Heb je wat over? Neem het de volgende dag mee als lunch om al je collega’s jaloers te maken…

Naar het recept
boterbonen, kip en citroen, donna hay

Citroen, olijven, boterbonen en kip

Donna Hay: “Voor een gerecht zo vol uitgesproken smaken en texturen kost deze kipschotel verrassend weinig inspanning. De citroen, knoflook, zoute olijven, romige bonen en knapperige cavolo nero doen het zware werk.”

Naar het recept

Zoete recepten van Donna Hay:

Natuurlijk is Donna Hay niet alleen een ster in het maken van hartige gerechten, ook haar zoete recepten zijn stuk voor stuk succesnummers.

choco-amandelrepen donna hay

Zachte chocolade-amandelrepen

Donna Hay: “Er gaat niets boven een voorraadje lekker gezonde snackrepen voor als je plots zin hebt om te snoepen. Deze verbazend eenvoudige, heerlijke raw slice is het ideale antwoord op deze zoete verlangens.”

Naar het recept
Chocoladetruffeltaart

Chocoladetruffeltaart van Donna Hay

Het laatste recept dat we delen van Donna Hay is misschien wel onze grootste favoriet aller tijden. Deze chocoladetaart is namelijk onweerstaanbaar lekker, zodra deze op het aanrecht staat kunnen we er gewoon niet meer van afblijven!

Naar het recept

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Sla deze recepten op en lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!