Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
interview Donna Hay

Foodies boekenclub: “The Fast Five” van Donna Hay

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

The Fast Five van Donna Hay

Eén gerecht, vijf verschillende maaltijden. Laat je verrassen door het nieuwe boek “The Fast Five” van Donna Hay en leer welke kanten je op kunt met spaghetti, gehaktballen, bruschetta en veel meer!

The Fast Five

€ 34,99
Cover the fast five Donna Hay

Donna Hay

We hebben het op de redactie wel vaker over ‘idolen’ uit de kookwereld. En het woord ‘idool’ klinkt misschien een beetje jeugdig – Mel B. uit Spicegirls was vroeger mijn idool – maar ook op latere leeftijd kun je mensen hebben tegen wie je opkijkt. In wiens schoenen je stiekem weleens zou willen staan. Voor mij is dat Donna Hay. En ik heb niet, net zoals vroeger van Mel B., posters van Donna Hay aan de muur, maar ik heb wél al haar kookboeken. En soms, als ik aan het koken ben, dan beeld ik me haar in, in mijn keuken. Als een vriendin die met een kop thee in haar handen tegen je aanrecht leunt en je bemoedigend staat toe te spreken. Want dat is wat de recepten van Donna met je doen. Ze geven je vertrouwen. Dat wat zij kan maken, dat kan jij ook.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Favorieten in The Fast Five

De reden dat de kookstijl van Donna zo populair is, is omdat haar recepten makkelijk en toch verrassend zijn. Je kunt alle ingrediënten gewoon in de supermarkt halen en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Die formule spreekt veel mensen aan. Na al die jaren – Donna draait toch al een poosje mee – weet ze te blijven verrassen. In haar boek “The Fast Five” zie je favorieten terug, waar ze steeds vijf snelle smaaktwists bij geeft. Recepten en smaakcombinaties die zich nét even buiten je comfortzone bevinden. Waarvan je denkt: ‘Had ík het maar bedacht.’

Out of the box

Ik geloof dat je, na het koken uit dit boek, ook zelf creatiever wordt in de keuken. Dat er, als je met spaghetti of gehaktballen in je handen staat, meteen meerdere belletjes gaan rinkelen. Dat je wat vaker out of the box denkt. En als je er toch niet uitkomt, dan raadpleeg je gewoon nog eens die beste vriendin in de hoek van je keuken. Met de QR-codes in het boek kom je bij video’s uit waarin Donna je slimme trucjes en leuke smaaktips geeft. Net alsof ze écht in je keuken staat.

Recepten uit The Fast Five

Krijg ook zo’n trek bij de gedachte aan heerlijke spaghetti, goede gehaktballen of bruschetta? Wij mogen alvast drie geweldige recepten uit het nieuwe boek van Donna Hay met je delen1

Thaise rode-currygehaktballen

Donna Hay: “Kies voor gehakt van goede kwaliteit en een goede currypasta: je proeft het verschil!”

> naar het recept: Thaise rode-currygehaktballen

Thaise rody-currygehaktballen

Kip-halloumispiesjes met citroen, knoflook en rozemarijn

Meer dan dertig minuten heb je niet nodig voor dit heerlijke recept. Donna mengt van tevoren al de rijst met wat citroen, basilicum en olijven voor nóg meer smaak.

> naar het recept: kip-halloumispiesjes met citroen, knoflook en rozemarijn

Kip-halloumispiesjes met citroen, knoflook en rozemarijn

Chocoladetruffeltaart van Donna Hay

Hét perfect toetje na een heerlijke diner, al smaakt deze taart ook gewoon heel erg goed bij een kopje koffie of thee. Zoals we gewend zijn van Donna Hay; ook dit recept is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak!

> naar het recept: chocoladetruffeltaart

Chocoladetruffeltaart

Lees ook:

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!