The Fast Five van Donna Hay
Eén gerecht, vijf verschillende maaltijden. Laat je verrassen door het nieuwe boek “The Fast Five” van Donna Hay en leer welke kanten je op kunt met spaghetti, gehaktballen, bruschetta en veel meer!
Donna Hay
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
We hebben het op de redactie wel vaker over ‘idolen’ uit de kookwereld. En het woord ‘idool’ klinkt misschien een beetje jeugdig – Mel B. uit Spicegirls was vroeger mijn idool – maar ook op latere leeftijd kun je mensen hebben tegen wie je opkijkt. In wiens schoenen je stiekem weleens zou willen staan. Voor mij is dat Donna Hay. En ik heb niet, net zoals vroeger van Mel B., posters van Donna Hay aan de muur, maar ik heb wél al haar kookboeken. En soms, als ik aan het koken ben, dan beeld ik me haar in, in mijn keuken. Als een vriendin die met een kop thee in haar handen tegen je aanrecht leunt en je bemoedigend staat toe te spreken. Want dat is wat de recepten van Donna met je doen. Ze geven je vertrouwen. Dat wat zij kan maken, dat kan jij ook.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Favorieten in The Fast Five
De reden dat de kookstijl van Donna zo populair is, is omdat haar recepten makkelijk en toch verrassend zijn. Je kunt alle ingrediënten gewoon in de supermarkt halen en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Die formule spreekt veel mensen aan. Na al die jaren – Donna draait toch al een poosje mee – weet ze te blijven verrassen. In haar boek “The Fast Five” zie je favorieten terug, waar ze steeds vijf snelle smaaktwists bij geeft. Recepten en smaakcombinaties die zich nét even buiten je comfortzone bevinden. Waarvan je denkt: ‘Had ík het maar bedacht.’
Out of the box
Ik geloof dat je, na het koken uit dit boek, ook zelf creatiever wordt in de keuken. Dat er, als je met spaghetti of gehaktballen in je handen staat, meteen meerdere belletjes gaan rinkelen. Dat je wat vaker out of the box denkt. En als je er toch niet uitkomt, dan raadpleeg je gewoon nog eens die beste vriendin in de hoek van je keuken. Met de QR-codes in het boek kom je bij video’s uit waarin Donna je slimme trucjes en leuke smaaktips geeft. Net alsof ze écht in je keuken staat.
Recepten uit The Fast Five
Krijg ook zo’n trek bij de gedachte aan heerlijke spaghetti, goede gehaktballen of bruschetta? Wij mogen alvast drie geweldige recepten uit het nieuwe boek van Donna Hay met je delen1
Thaise rode-currygehaktballen
Donna Hay: “Kies voor gehakt van goede kwaliteit en een goede currypasta: je proeft het verschil!”
> naar het recept: Thaise rode-currygehaktballen
Kip-halloumispiesjes met citroen, knoflook en rozemarijn
Meer dan dertig minuten heb je niet nodig voor dit heerlijke recept. Donna mengt van tevoren al de rijst met wat citroen, basilicum en olijven voor nóg meer smaak.
Chocoladetruffeltaart van Donna Hay
Hét perfect toetje na een heerlijke diner, al smaakt deze taart ook gewoon heel erg goed bij een kopje koffie of thee. Zoals we gewend zijn van Donna Hay; ook dit recept is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak!
> naar het recept: chocoladetruffeltaart
Lees ook:
Onze tips
De beste kipgerechten maak je zo
Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Zo combineer je eten met het juiste bier
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.