Chocoladetruffeltaart van Donna Hay
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Klop de eieren, ahornsiroop en suiker 10 minuten door elkaar in de kom van een elektrische mixer, op hoge snelheid, tot het mengsel licht en luchtig is.
Zeef het cacaopoeder en amandelmeel erboven en vouw er voorzichtig door. Schenk de olie erbij en vouw erdoor. Schenk het beslag in de beklede springvorm en bak 35-40 minuten, tot de taart langs de rand stevig aanvoelt maar in het midden nog wiebelt. Laat iets afkoelen en zet 1 uur in de koelkast, tot de taart stevig is.
Haal de taart uit de springvorm en zet hem op een taartplateau of platte schaal. Bestuif met extra cacaopoeder en dien op.