Kerstmenu Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst

Misschien ken je Restaurant Triptyque in Wateringen, dit is het restaurant van sterrenchef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst. Het restaurant zit op dezelfde locatie als voormalig restaurant ‘t Raethuys, waar Niven lang chef is geweest. Hier behaalde hij zelfs een Michelinster, net als bij zijn vorige restaurant Niven. Speciaal voor de feestdagen delen we het ultieme kerstmenu van Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst.

Groente Menu’s

Bestel het boek:

Groente Menu’s
€34,99

Groente Menu’s

In hun boek “Groente Menu’s” laten Niven en Virginie zien hoe je thuis veelzijdige gerechten maakt met groente en ook duurzame producten. In dit kookboek vind je volledige tafels, vol met passende en lekkere gerechten met uiteraard groente in de hoofdrol. Zo hoef je niet na te denken hoe je de afzonderlijke gerechten wil combineren. Uiteraard zijn de recepturen ook heerlijk om afzonderlijk te bereiden én ook nog eens geschikt voor de feestdagen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kerstmenu van Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst: voorgerecht

Pompoenhasselback met laurier

Deze pompoenhasselback ziet er op en top feestelijk uit. Serveer met steranijs, zo lijkt het net of er kerststerren op het gerecht liggen. De smaken van pompoen en laurier passen perfect bij het najaar. Een goede start van het kerstmenu.

> naar het recept: pompoenhasselback met laurier

Kerstmenu van Niven Kunz: pompoenhasselback met laurier

Snoekbaars en papillote met groente en citroen

Wist je dat dit hoofdgerecht al in 20 minuten op tafel staat? Zo hou je extra tijd over voor je gasten aan tafel. In dit recept gebruiken Niven en Virginie snoekbaars, maar ga je liever voor vegetarisch? “Kies dan voor een mooie, rijpe pomodori in plaats van de snoekbaars”, aldus Niven Kunz.

> naar het recept: snoekbaars en papillote met groente en citroen

Snoekbaars en papillote met groente en citroen

Knafeh met pistache, citroenrasp en poedersuiker

Het nagerecht kost iets meer tijd en moeite dan een simpele cake, maar het is absoluut de moeite waard. Bas schreef eerder al een verhaal over het maken van knafeh. Niven & Virginie eten dit geweldige dessert maar al te graag tijdens de feestdagen, en wij snappen helemaal waarom!

> naar het recept: knafeh met pistache, citroenrasp en poedersuiker

Knafeh met pistache, citroenrasp en poedersuiker

Lees ook: