Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Kerstmenu van Niven Kunz: pompoenhasselback met laurier

Kerstmenu van Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Zit jij ook altijd met je handen in je haar als je het definitieve kerstmenu gaat samenstellen? Er is zoveel lekkers om uit te kiezen! Of je nu drie, vier of zeven gangen serveert wij helpen je met inspiratie. Vandaag delen Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst hun ultieme kerstmenu, boordevol gerechten die stuk voor stuk het kerstdiner tot een succes maken!

Kerstmenu Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst

Misschien ken je Restaurant Triptyque in Wateringen, dit is het restaurant van sterrenchef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst. Het restaurant zit op dezelfde locatie als voormalig restaurant ‘t Raethuys, waar Niven lang chef is geweest. Speciaal voor de feestdagen delen we het ultieme kerstmenu van Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst.

Groente Menu’s

€ 34,99
Cover Groente Menu's

Groente Menu’s

In hun boek “Groente Menu’s” laten Niven en Virginie zien hoe je thuis veelzijdige gerechten maakt met groente en ook duurzame producten. In dit kookboek vind je volledige tafels, vol met passende en lekkere gerechten met uiteraard groente in de hoofdrol.

Zo hoef je niet na te denken hoe je de afzonderlijke gerechten wil combineren. Uiteraard zijn de recepturen ook heerlijk om afzonderlijk te bereiden én ook nog eens geschikt voor de feestdagen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten uit het kerstmenu van Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst

1. Voorgerecht: pompoenhasselback met laurier

Deze pompoenhasselback ziet er op en top feestelijk uit. Serveer met steranijs, zo lijkt het net of er kerststerren op het gerecht liggen. De smaken van pompoen en laurier passen perfect bij het najaar. Een goede start van het kerstmenu.

> naar het recept: pompoenhasselback met laurier

Kerstmenu van Niven Kunz: pompoenhasselback met laurier

2. Hoofdgerecht: snoekbaars en papillote met groente en citroen

Wist je dat dit hoofdgerecht al in 20 minuten op tafel staat? Zo hou je extra tijd over voor je gasten aan tafel. In dit recept gebruiken Niven en Virginie snoekbaars, maar ga je liever voor vegetarisch? “Kies dan voor een mooie, rijpe pomodori in plaats van de snoekbaars”, aldus Niven Kunz.

> naar het recept: snoekbaars en papillote met groente en citroen

Snoekbaars en papillote met groente en citroen

3. Nagerecht: knafeh met pistache, citroenrasp en poedersuiker

Het nagerecht kost iets meer tijd en moeite dan een simpele cake, maar het is absoluut de moeite waard. Bas schreef eerder al een verhaal over het maken van knafeh. Niven & Virginie eten dit geweldige dessert maar al te graag tijdens de feestdagen, en wij snappen helemaal waarom!

> naar het recept: knafeh met pistache, citroenrasp en poedersuiker

Knafeh met pistache, citroenrasp en poedersuiker

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!