
Kerstmenu Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst
Lees verder na de advertentie
Misschien ken je Restaurant Triptyque in Wateringen, dit is het restaurant van sterrenchef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst. Het restaurant zit op dezelfde locatie als voormalig restaurant ‘t Raethuys, waar Niven lang chef is geweest. Speciaal voor de feestdagen delen we het ultieme kerstmenu van Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst.

Groente Menu’s
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
In hun boek “Groente Menu’s” laten Niven en Virginie zien hoe je thuis veelzijdige gerechten maakt met groente en ook duurzame producten. In dit kookboek vind je volledige tafels, vol met passende en lekkere gerechten met uiteraard groente in de hoofdrol.
Zo hoef je niet na te denken hoe je de afzonderlijke gerechten wil combineren. Uiteraard zijn de recepturen ook heerlijk om afzonderlijk te bereiden én ook nog eens geschikt voor de feestdagen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten uit het kerstmenu van Niven Kunz & Virginie van Bronckhorst
1. Voorgerecht: pompoenhasselback met laurier
Deze pompoenhasselback ziet er op en top feestelijk uit. Serveer met steranijs, zo lijkt het net of er kerststerren op het gerecht liggen. De smaken van pompoen en laurier passen perfect bij het najaar. Een goede start van het kerstmenu.
> naar het recept: pompoenhasselback met laurier
2. Hoofdgerecht: snoekbaars en papillote met groente en citroen
Wist je dat dit hoofdgerecht al in 20 minuten op tafel staat? Zo hou je extra tijd over voor je gasten aan tafel. In dit recept gebruiken Niven en Virginie snoekbaars, maar ga je liever voor vegetarisch? “Kies dan voor een mooie, rijpe pomodori in plaats van de snoekbaars”, aldus Niven Kunz.
3. Nagerecht: knafeh met pistache, citroenrasp en poedersuiker
Het nagerecht kost iets meer tijd en moeite dan een simpele cake, maar het is absoluut de moeite waard. Bas schreef eerder al een verhaal over het maken van knafeh. Niven & Virginie eten dit geweldige dessert maar al te graag tijdens de feestdagen, en wij snappen helemaal waarom!
Lees ook:
Onze tips

Iedereen vraagt om het recept: deze verjaardagshapjes zijn altijd een succes

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste tips

Annes Toetjeshoek

Foodies’ aardappelarchief: recepten van dé chef die alles weet van aardappels

Deze courgette recepten wil je deze zomer proberen!

5 courgettesoep recepten + toppings waar je mee uitpakt

Lunchtijd! Zo kun je zelf quesadilla’s maken

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.