
Pompoenhasselback met laurier
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pompoenen, halveer ze in de lengte en verwijder de pitten. Leg ze op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. Snijd ze vervolgens om de 0,5 cm in. Scheur de laurierblaadjes en steek ze in de ingesneden delen van de pompoen. Voeg ook twee stuks steranijs toe aan elke pompoenhelft.
Smelt de boter in een steelpan en meng de honing erdoor. Bestrijk de pompoenen met dit mengsel. Bak de pompoenen 10 minuten in de oven en bestrijk ze dan nogmaals met het mengsel. Herhaal dit drie keer (totale oventijd: 30 minuten).
Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi met de sinaasappelrasp.
Groente Menu’s
€ 34,99
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de pompoenen, halveer ze in de lengte en verwijder de pitten. Leg ze op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. Snijd ze vervolgens om de 0,5 cm in. Scheur de laurierblaadjes en steek ze in de ingesneden delen van de pompoen. Voeg ook twee stuks steranijs toe aan elke pompoenhelft.
- Smelt de boter in een steelpan en meng de honing erdoor. Bestrijk de pompoenen met dit mengsel. Bak de pompoenen 10 minuten in de oven en bestrijk ze dan nogmaals met het mengsel. Herhaal dit drie keer (totale oventijd: 30 minuten).
- Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi met de sinaasappelrasp.
Groente Menu’s
€ 34,99