Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Knafeh met pistache, citroenrasp en poedersuiker

Knafeh met pistache, citroenrasp en poedersuiker

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de siroop

Voor de knafeh

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de siroop in een pannetje en kook al roerend in tot een schenkbare siroop.

  2. Trek het kataifideeg voorzichtig uit elkaar. Verwarm de melk, laat de boter erin smelten en giet dit mengsel gelijkmatig over het kataifideeg.

  3. Bekleed een koekenpan met de helft van het kataifideeg en verdeel de mozzarella, ricotta, limoenrasp en 80 g gehakte pistachenoten erover. Leg de andere helft van het deeg eroverheen. Bak op laag vuur goudbruin, keer om en bak de andere kant ook goudbruin. Het omkeren kun je het best doen met behulp van een bord.

  4. Giet de lauwwarme siroop erover en serveer het geheel warm. Garneer met de overgebleven pistachenoten

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Groente Menu’s

€ 34,99
Cover Groente Menu's