Advertentie
Spruitjes recepten
Lust jij geen spruitjes? Probeer de vitaminebommetjes dan eens op een andere manier te bereiden dan je gewend bent. Spruiten krijgen namelijk een bittere smaak wanneer je ze te lang kookt.
Wanneer je ze op een andere manier bereidt, zullen ze heel anders smaken. Wat denk je bijvoorbeeld van spruiten roosteren of karamelliseren? Deze heerlijke recepten met spruitjes laten je zien hoe je dat doet.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Spruitjes te bitter?
Spruitjes bitter? Niet wanneer je ze goed kookt! Om ervoor te zorgen dat spruitjes niet bitter gaan smaken, moet je ze vooral niet te lang koken. De kooktijd van spruitjes komt dus vrij precies. Wanneer je ze tien tot twaalf minuten kookt, beloven we je dat je ze lust!
Recepten met spruitjes:
Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes
Volgens Miljuschka doet pasta doet het altijd goed, zowel bij kinderen als volwassenen. Ze deelt haar recept met ons en vertelt: “Wees niet bang dat moeilijke eters de spruitjes in deze pasta niet lusten, door ze te karamelliseren worden ze superlekker en minder bitter.”
Geroosterde chaigroenten
Bij veel mensen favoriet; chai thee. Maar wist je dat deze thee niet alleen lekker is om te drinken maar ook als kruidenmengsel bij je groenten? Je maakt niemand wijs dat je deze spruitje niet lust.
Mini-tarte tatin van spruitjes
Wanneer je spruitjes karamelliseert worden ze heerlijk zoet en zeker niet bitter. Met een dakje van bladerdeeg is het een gerecht waar je iedereen blij mee maakt. Wedden dat je dit heerlijke taartje lust?
Gebakken spruitjes met ‘nduja
Spruitjes gecombineerd met de pittige, smeuïge ‘nduja zorgen voor een smaakvolle en hartige twist.
Geroosterde spruitjes met citroen en knoflook
Wanneer je spruitjes roostert, krijgen ze een compleet andere smaak. Niet bitter en muf maar knapperig en smaakvol. Je kunt ze in de oven roosteren of nog makkelijker: in de airfryer. Wil je dat laatste proberen? Stel dan de airfryer in op 160°C en rooster ze een kwartier.
Ons favoriete spruitjes recept:
Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes
Volgens Miljuschka doet pasta doet het altijd goed, zowel bij kinderen als volwassenen. Ze deelt haar recept met ons en vertelt: “Wees niet bang dat moeilijke eters de spruitjes in deze pasta niet lusten, door ze te karamelliseren worden ze superlekker en minder bitter.”
Ingrediënten
Voor de pangrattato
Bereiding
Kook de spaghetti al dente in een grote pan met gezouten water. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Halveer de spruiten. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de knoflook en chilivlokken in een paar minuten lichtbruin.
Voeg de spruitjes toe en karamelliseer in ongeveer 10 minuten. Voeg citroenrasp en sap toe en een flinke van het pastawater en meng goed door.
Maak ondertussen de de pangratatto. Hak het zuurdesembrood grof. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak het brood met de rozemarijn goudbruin en krokant.
Schep met een keukentang de spaghetti in de pan. Zet het vuur hoog en schep de pasta door de spruitjes. Breng op smaak met zout en veel peper. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
Lees ook:
Onze tips
Budget recepten: 11x goedkoop avondeten voor iedere dag
Noedel recepten: 12x de lekkerste variaties
7x bakken met peren
Stoven op z’n Italiaans: 4x recepten
Cocktails maken: dit zijn de lekkerste recepten voor thuis
Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten
Griezelige recepten voor Halloween
De beste recepten met artisjok
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.