Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Geroosterde spruitjes met citroen en knoflook

Deze spruitjes recepten lust iedereen

De een is er dol op, de ander gruwelt ervan. Spruitjes hebben soms een licht-bittere smaak waar niet iedereen even gek op is. Maar door spruitjes op de juiste manier te bereiden, lust iedereen ze. Probeer deze recepten met spruitjes maar eens!

Lees verder na de advertentie

Spruitjes recepten

Lust jij geen spruitjes? Probeer de vitaminebommetjes dan eens op een andere manier te bereiden dan je gewend bent. Spruiten krijgen namelijk een bittere smaak wanneer je ze te lang kookt. Dit voorkom je met onze tips én heerlijke recepten natuurlijk. Wat denk je ze op verschillende manieren bereiden en door dit te doen, zul je zien dat je ze misschien wel lekker vindt! Wat denk je bijvoorbeeld van spruiten roosteren of karamelliseren? Deze heerlijke recepten met spruitjes vertellen hoe je dat doet.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Spruitjes te bitter?

Spruitjes bitter? Niet wanneer je ze goed kookt! Om ervoor te zorgen dat spruitjes niet bitter gaan smaken, moet je ze vooral niet te lang koken. De kooktijd van spruitjes komt dus vrij precies. Wanneer je ze tien tot twaalf minuten kookt, beloven we je dat je ze lust!

Recepten met spruitjes

Blijft het toch lastig om de spruitjes kort te koken? Bereid ze dan gewoon eens op een andere manier. Met deze recepten bijvoorbeeld:

Sticky spruitjes met misoboter

Sticky spruitjes met misoboter

In dit recept rooster je de spruiten in de oven. Je karamelliseert ze in de misoboter waardoor ze lekker zoet én hartig worden. Geloof ons maar dat er niemand is die deze spruitjes niet lust…

Naar het recept
Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes miljuschka

Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes

Volgens Miljuschka doet pasta doet het altijd goed, zowel bij kinderen als volwassenen. Ze deelt haar recept met ons en vertelt: “Wees niet bang dat moeilijke eters de spruitjes in deze pasta niet lusten, door ze te karamelliseren worden ze superlekker en minder bitter.”

Naar het recept
Geroosterde spruitjes met citroen en knoflook

Geroosterde spruitjes met citroen en knoflook

Deze geroosterde spruitjes met citroen en knoflook gaat iedereen lekker vinden. Serveer het als een bijgerecht en smullen maar.

Naar het recept

Tip!

Geroosterde chaigroenten

Geroosterde chaigroenten

Bij veel mensen favoriet; chai thee. Maar wist je dat deze thee niet alleen lekker is om te drinken maar ook als kruidenmengsel bij je groenten? Je maakt niemand wijs dat je deze spruitje niet lust.

Naar het recept
Mini-tarte tatin van spruitjes

Mini-tarte tatin van spruitjes

Wanneer je spruitjes karamelliseert worden ze heerlijk zoet en zeker niet bitter. Met een dakje van bladerdeeg is het een gerecht waar je iedereen blij mee maakt. Wedden dat je dit heerlijke taartje lust?

Naar het recept
Gebakken spruitjes met ‘nduja

Gebakken spruitjes met ‘nduja

Spruitjes gecombineerd met de pittige, smeuïge ‘nduja zorgen voor een smaakvolle en hartige twist.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
redactiefavoriet
Sticky spruitjes met misoboter

Sticky spruitjes met misoboter

In dit recept rooster je de spruiten in de oven. Je karamelliseert ze in de misoboter waardoor ze lekker zoet én hartig worden. Geloof ons maar dat er niemand is die deze spruitjes niet lust…

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 el plantaardige olie
500 g spruitjes (gehalveerd)
zout en peper
75 g zachte roomboter
2 el miso
1 limoen (uitgeperst)
1 el geroosterd sesamzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schenk de olie in een grote braadslee, voeg de spruitjes toe, breng op smaak met zout en peper en schep goed om. Bak ca. 25 minuten in de oven.

  2. Doe de boter, de miso en het limoensap in een kom en roer door elkaar met wat zout en peper.

  3. Lepel de boter in de braadslee en schep goed om. Zet de braadslee nog ca. 10 minuten in de oven, tot de spruitjes gekaramelliseerd zijn en glanzen.

  4. Schep de spruitjes in een serveerschaal en bestrooi met het sesamzaad.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!