
De een is er dol op, de ander gruwelt ervan. Spruitjes hebben soms een licht-bittere smaak waar niet iedereen even gek op is. Maar door spruitjes op de juiste manier te bereiden, lust iedereen ze. Probeer deze recepten met spruitjes maar eens!
Lees verder na de advertentie
Spruitjes recepten
Lust jij geen spruitjes? Probeer de vitaminebommetjes dan eens op een andere manier te bereiden dan je gewend bent. Spruiten krijgen namelijk een bittere smaak wanneer je ze te lang kookt. Dit voorkom je met onze tips én heerlijke recepten natuurlijk. Wat denk je ze op verschillende manieren bereiden en door dit te doen, zul je zien dat je ze misschien wel lekker vindt! Wat denk je bijvoorbeeld van spruiten roosteren of karamelliseren? Deze heerlijke recepten met spruitjes vertellen hoe je dat doet.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Spruitjes te bitter?
Spruitjes bitter? Niet wanneer je ze goed kookt! Om ervoor te zorgen dat spruitjes niet bitter gaan smaken, moet je ze vooral niet te lang koken. De kooktijd van spruitjes komt dus vrij precies. Wanneer je ze tien tot twaalf minuten kookt, beloven we je dat je ze lust!
Recepten met spruitjes
Blijft het toch lastig om de spruitjes kort te koken? Bereid ze dan gewoon eens op een andere manier. Met deze recepten bijvoorbeeld:

Sticky spruitjes met misoboter
In dit recept rooster je de spruiten in de oven. Je karamelliseert ze in de misoboter waardoor ze lekker zoet én hartig worden. Geloof ons maar dat er niemand is die deze spruitjes niet lust…

Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes
Volgens Miljuschka doet pasta doet het altijd goed, zowel bij kinderen als volwassenen. Ze deelt haar recept met ons en vertelt: “Wees niet bang dat moeilijke eters de spruitjes in deze pasta niet lusten, door ze te karamelliseren worden ze superlekker en minder bitter.”

Geroosterde spruitjes met citroen en knoflook
Deze geroosterde spruitjes met citroen en knoflook gaat iedereen lekker vinden. Serveer het als een bijgerecht en smullen maar.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Geroosterde chaigroenten
Bij veel mensen favoriet; chai thee. Maar wist je dat deze thee niet alleen lekker is om te drinken maar ook als kruidenmengsel bij je groenten? Je maakt niemand wijs dat je deze spruitje niet lust.

Mini-tarte tatin van spruitjes
Wanneer je spruitjes karamelliseert worden ze heerlijk zoet en zeker niet bitter. Met een dakje van bladerdeeg is het een gerecht waar je iedereen blij mee maakt. Wedden dat je dit heerlijke taartje lust?

Gebakken spruitjes met ‘nduja
Spruitjes gecombineerd met de pittige, smeuïge ‘nduja zorgen voor een smaakvolle en hartige twist.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Sticky spruitjes met misoboter
In dit recept rooster je de spruiten in de oven. Je karamelliseert ze in de misoboter waardoor ze lekker zoet én hartig worden. Geloof ons maar dat er niemand is die deze spruitjes niet lust…
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schenk de olie in een grote braadslee, voeg de spruitjes toe, breng op smaak met zout en peper en schep goed om. Bak ca. 25 minuten in de oven.
Doe de boter, de miso en het limoensap in een kom en roer door elkaar met wat zout en peper.
Lepel de boter in de braadslee en schep goed om. Zet de braadslee nog ca. 10 minuten in de oven, tot de spruitjes gekaramelliseerd zijn en glanzen.
Schep de spruitjes in een serveerschaal en bestrooi met het sesamzaad.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark
Onze tips

Dit zijn de lekkerste vegetarische recepten met spruitjes

Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat

Spruitjes koken: zo worden ze minder bitter

Groente uit de oven: 9x heerlijke recepten

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.