Spruitjes recepten

Lust jij geen spruitjes? Probeer de vitaminebommetjes dan eens op een andere manier te bereiden dan je gewend bent. Spruiten krijgen namelijk een bittere smaak wanneer je ze te lang kookt.

Wanneer je ze op een andere manier bereidt, zullen ze heel anders smaken. Wat denk je bijvoorbeeld van spruiten roosteren of karamelliseren? Deze heerlijke recepten met spruitjes laten je zien hoe je dat doet.

Meer lekkere recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Spruitjes bitter?

Spruitjes bitter? Niet wanneer je ze goed kookt! Om ervoor te zorgen dat spruitjes niet bitter gaan smaken, moet je ze vooral niet te lang koken.

De kooktijd van spruitjes komt dus vrij precies. Wanneer je ze tien tot twaalf minuten kookt, beloven we je dat je ze lust!

Geroosterde chaigroenten

Bij veel mensen favoriet; chai thee. Maar wist je dat deze thee niet alleen lekker is om te drinken maar ook als kruidenmengsel bij je groenten? Je maakt niemand wijs dat je deze spruitje niet lust.

> naar het recept: geroosterde chaigroenten

Geroosterde chaigroenten

Simpele pasta met citroen en gekaramelliseerde spruitjes

Volgens Miljuschka doet pasta doet het altijd goed, zowel bij kinderen als volwassenen. Ze deelt haar recept met ons en vertelt: “Wees niet bang dat moeilijke eters de spruitjes in deze pasta niet lusten, door ze te karamelliseren worden ze superlekker en minder bitter.”

> naar het recept: simpele pasta met citroen en gekaramelliseerde spruitjes

Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes miljuschka

Geroosterde spruitjes met citroen en knoflook

Wanneer je spruitjes roostert, krijgen ze een compleet andere smaak. Niet bitter en muf maar knapperig en smaakvol. Je kunt ze in de oven roosteren of nog makkelijker: in de airfryer. Wil je dat laatste proberen? Stel dan de airfryer in op 160°C en rooster ze een kwartier.

> naar het recept: geroosterde spruitjes met citroen en knoflook

Geroosterde spruitjes met citroen en knoflook

Mini-tarte tatin van spruitjes

Wanneer je spruitjes karamelliseert worden ze heerlijk zoet en zeker niet bitter. Met een dakje van bladerdeeg is het een gerecht waar je iedereen blij mee maakt. Wedden dat je dit heerlijke taartje lust?

> naar het recept: mini-tarte tatin van spruitjes 

Mini-tarte tatin van spruitjes

Lees ook: