
Sticky spruitjes met misoboter
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
In dit recept rooster je de spruiten in de oven. Je karamelliseert ze in de misoboter waardoor ze lekker zoet én hartig worden. Geloof ons maar dat er niemand is die deze spruitjes niet lust...
Lees verder onder de advertentie
In dit recept rooster je de spruiten in de oven. Je karamelliseert ze in de misoboter waardoor ze lekker zoet én hartig worden. Geloof ons maar dat er niemand is die deze spruitjes niet lust...
Serveertip
Door de smaakmakers past dit bijgerecht goed bij Aziatische gerechten met noedels of rijst.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schenk de olie in een grote braadslee, voeg de spruitjes toe, breng op smaak met zout en peper en schep goed om. Bak ca. 25 minuten in de oven.
Doe de boter, de miso en het limoensap in een kom en roer door elkaar met wat zout en peper.
Lepel de boter in de braadslee en schep goed om. Zet de braadslee nog ca. 10 minuten in de oven, tot de spruitjes gekaramelliseerd zijn en glanzen.
Schep de spruitjes in een serveerschaal en bestrooi met het sesamzaad.