Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Sticky spruitjes met misoboter

Sticky spruitjes met misoboter

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

In dit recept rooster je de spruiten in de oven. Je karamelliseert ze in de misoboter waardoor ze lekker zoet én hartig worden. Geloof ons maar dat er niemand is die deze spruitjes niet lust...

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In dit recept rooster je de spruiten in de oven. Je karamelliseert ze in de misoboter waardoor ze lekker zoet én hartig worden. Geloof ons maar dat er niemand is die deze spruitjes niet lust...
Serveertip
Door de smaakmakers past dit bijgerecht goed bij Aziatische gerechten met noedels of rijst.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schenk de olie in een grote braadslee, voeg de spruitjes toe, breng op smaak met zout en peper en schep goed om. Bak ca. 25 minuten in de oven.

  2. Doe de boter, de miso en het limoensap in een kom en roer door elkaar met wat zout en peper.

  3. Lepel de boter in de braadslee en schep goed om. Zet de braadslee nog ca. 10 minuten in de oven, tot de spruitjes gekaramelliseerd zijn en glanzen.

  4. Schep de spruitjes in een serveerschaal en bestrooi met het sesamzaad.

Per portie: 266 kcal | 7 g koolhydraten | 6 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (40 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!