Bereiding

Bij veel mensen favoriet; chai thee. Maar wist je dat deze thee niet alleen lekker is om te drinken maar ook als kruidenmengsel bij je groenten?

  1. Pel de uien en snijd ze in grove parten. Pel de knoflook. Was de aardappels grondig en dep ze droog. Snijd de aardappels in vieren. Maak de pompoen schoon, verwijder de pitten en snijd hem in stukken.* Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht: 175°C). Maal de chaithee met het komijnzaad en het korianderzaad fijn in een vijzel. Meng het thee-specerijenmengsel en de olijfolie met de groenten en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper. Rooster de groenten in ca. 30 minuten bruin en gaar in de oven.

*De schil van de hokkaidopompoen is eetbaar en kan dus blijven zitten.

Per portie: ca. 256 kcal 5 g eiwit
14 g vet 23 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Homezy (homezy.nl), eigen collectie