Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
jamie oliver

Rumbaba uit Amalfi van Jamie Oliver

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 50 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediƫnten

Ik maakte deze extravagante, dronken sponscake voor het eerst als tiener, samen met Gennaro. Het is prachtig hoe de cake zich volzuigt met de geparfumeerde siroop ā€“ het wordt er zoveel lekkerder van. Geniet!

Bereiding

  1. Meng de gist met 100 ml lauw water. Smelt de boter en laat hem iets afkoelen terwijl je de eieren in een kom luchtig klopt. Voeg al kloppend langzaam de gesmolten boter en vervolgens het meel, een snufje zeezout en het gistĀ­mengsel toe, en roer met een rubber spatel als het beslag te stevig wordt. Na 5Ā minuten heb je een dik, glanzend beslag. Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en laat 40Ā minuten op een tochtvrije plek rusten.

  2. Roer het bababeslag 3Ā minuten krachtig doorĀ om het weer vloeibaar te maken. Vet een diepe tulbandvorm van 24Ā  cm in met boter en giet het beslag erin. Laat weer 40Ā minuten rijzen, nu onafgedekt, of tot het beslag net boven de rand van de vorm uit komt. Verwarm de oven voor op 150Ā Ā°C.

  3. Bak de baba 1 uur in de oven, of tot hij goudbruin is. Doe de suiker en limoncello in een pan, splijt het vanillestokje in de lengte open en doe het samen met het kaneelstokje, de kruidnagels, laurier en rozemarijn bij het suikermengsel. Schil met een dunschiller reepjes sinaasappelĀ­ en citroenschil erbij, en pers alle citrusvruchten uit boven een maatbeker. Vul het sap met water aan tot 500 ml, giet het mengsel in de pan en kook het tot de helft in.

  4. Laat de baba afkoelen, zet een groot mes tegen de rand van de vorm en snijd de bovenkant van de cake (perfect voor mijn LimoncelloĀ­tiramisu op blz.Ā 342). Besprenkel de cake rustig met de siroop ā€“ zorg ervoor dat die ook in de rand trekt ā€“ en laat hem een nacht staan. Stort de cake op een taartĀ­plateau of schaal. Vul het gat met gezoete ricotta, mascar pone of roomijs, strooi er wat seizoensvruchtjes over en bestuif met poedersuiker.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Jamie kookt Italiƫ

€ 33,99
Jamie kookt Italiƫ