Vegan kerstdiner
Vind je het lastig om een vegan kerstdiner samen te stellen? Geen zorgen, Foodies to the rescue! Wij delen zeven heerlijke recepten voor een vegan kerstdiner met je. Je kunt de gerechten zelf combineren en jouw perfecte menu samenstellen. Maak ze alle zeven als je echt wilt uitpakken deze kerst. Heb je wat minder tijd? Als je de tartaar, pilav en stoofpeertjes als een driegangenmenu combineert heb je ook gegarandeerd succes!
Wil je iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
We zijn gek op dumplings. Deze heerlijke zachte deegkussentjes met vulling zijn elke keer weer een feestje voor de smaakpapillen. Helaas bevatten veel wonton-vellen die je kant-en-klaar koopt ei en zijn dus niet vegan. De wonton-vellen maken we dus graag zelf. In ons recept leggen we je uit hoe je dit zelf doet.
Vegan voorgerecht: Tempura van schorseneren met curryzout
Dit gerechtje is een lekkere snack tijdens je vegan kerstdiner. Door de schorseneren in tempura beslag te frituren, worden deze groenten heerlijk knapperig. We serveren er geen sausje bij maar dippen de snack lekker in wat curryzout. Dat is weer eens wat anders!
Vegan voorgerecht: Tartaar van zoete aardappel, appel en sjalot
Deze tartaar is heerlijk fris door de appeltjes en sjalot. De zwarte-knoflookvinaigrette maakt het hele gerecht af. Volgens Bas is zwarte knoflook een onmisbare smaakmaker in zijn keuken. Heb jij al wel eens met zwarte knoflook gekookt?
Pilav met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn
Pilav is een heerlijk Midden-Oosters rijstgerecht. Wij geven het gerecht onze eigen twist door er lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn aan toe te voegen. De prachtige kleur dankt deze pilav aan het madras-currypoeder. Ziet er feestelijk uit toch?
Gebakken knoflook-gnocchi met pan grattato
Deze gebakken knoflook-gnocchi is verrukkelijk. Wees niet bang voor knoflooklucht, gepofte knoflook is veel subtieler dan rauwe knoflook. Wil je de gnocchi van tevoren maken? Koel ze dan na het koken af in ijswater en laat ze uitlekken in een vergiet. Bedruip met olijfolie en bewaar ze in een afgesloten bak in de koelkast maar leg er niet teveel op elkaar, zodat ze niet aan elkaar vastplakken.
Vegan hoofdgerecht: Mini-tarte tatin van spruitjes
Zijn deze tarte tatins niet prachtig? Met dit gerecht maak je indruk tijdens je vegan kerstdiner, dat beloven we je! De truc is om de plakjes spruit dakpansgewijs neer te leggen. Zo krijg je het mooiste effect.
Stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs
Een oud-Hollands nagerecht met een twist. De miso-karamel maakt dit dessert met stoofpeertjes verrassend. Wij serveren de peertjes koud maar warm zijn ze ook heerlijk!