Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tempura van schorseneren met curryzout

Tempura van schorseneren met curryzout

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet de melk in een ruime pan. Spoel de schorseneren goed af. Schil telkens 1 van de schorseneren met een dunschiller en snijd hem direct in stukken van ca. 15 cm. Halveer dikke stukken eventueel in de lengte. Leg de gesneden schorseneer direct in de amandelmelk en ga verder met de resterende schorseneren. Voeg eventueel water toe als de schorseneren nog niet helemaal onderstaan.

  2. Breng de schorseneren in de melk rustig aan de kook en zet het vuur laag zodat de melk niet overkookt. Kook de schorseneren in 5-10 minuten, afhankelijk van de dikte, beetgaar. Ze moeten stevig genoeg blij ven, want je gaat ze nog frituren. Giet de schorseneren af en spreid ze uit op keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.

  3. Doe 100 g tempurameel met een snuf zout in een kom. Voeg het bruiswater toe en roer zo kort mogelijk tot een grof beslag. Gebruik hiervoor een vork of eetstokjes en geen garde om zo min mogelijk gluten te vormen.

  4. Verhit de olie in een ruime pan tot 170°C. Wentel de schorseneren in wat tempurameel, vervolgens in het beslag en laat ze daarna direct een voor een in de hete olie zakken. Frituur ze in ca. 4 minuten goudbruin en krokant. Zorg dat ze niet aan elkaar vastplakken door ze in het begin goed in beweging te houden.

  5. Laat de gefrituurde schorseneren uitlekken op keukenpapier. Meng het currypoeder met de zeezoutvlokken. Leg de schorseneren op een schaaltje en strooi er wat van het curryzout overheen. Serveer direct.

Per portie: 233 kcal | 3 g eiwit | 18 g vet

Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Wavere

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)