Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pilav

Pilav met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verwarm de bouillon in een pan. Verhit 2 el olie in een ovenbestendige pan en fruit er de ui en het currypoeder ca. 2 minuten in. Voeg de rij st toe en bak nog 2-3 minuten op hoog vuur. Blus af met de hete bouillon en sluit de pan goed af met een deksel of aluminiumfolie. Zet de pan 18-19 minuten in de oven tot de rijst gaar is en de bouillon volledig opgenomen is.

  2. Bestrijk intussen de bodem van een stevige braadpan met 2 el olie en verdeel er de sjalotten, de winterpeen, het mosterd- en korianderzaad over. Bestrooi het geheel met zout en peper. Zet op middelhoog vuur en leg een deksel op de pan. Smoor de groenten in ca. 20 minuten beetgaar. Voeg evt. een scheut water toe als de groenten dreigen aan te bakken. Warm de rijst en de groenten los van elkaar rustig op in een ruime pan.

  3. Breng de gesmoorde groenten op smaak met zout, peper en een scheut rodewijnazijn. Neem de rijst uit de oven en roer de gehakte lavas erdoorheen. Verdeel de rijst over een schaal en schep er de gesmoorde groenten op. Maak evt. af met nog wat blaadjes lavas.

Per portie: 305 kcal | 46 g koolhydraten | 5 g eiwit | 11 g vet

Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Wavere

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)