Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de zoete aardappel op een stuk aluminiumfolie en wrijf hem in met olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper en verpak de zoete aardappel in het aluminiumfolie. Pof de zoete aardappel in ca. 45 minuten gaar in de oven. Neem uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Laat de aardappel helemaal afkoelen.
  2. Hak voor de vinaigrette de zwarte knoflook met de balsamico in een blender fijn. Klop er de walnoot- en olijfolie doorheen. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Roer er op het laatst nog de gehakte walnoten en de bladselderij doorheen.
  3. Pel voorzichtig de schil van de afgekoelde zoete aardappel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot.
  4. Meng de zoete aardappel, de appel en de sjalot met 1 el van de vinaigrette. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Maak met behulp van een uitsteekvorm tartaartjes van het mengsel op bordjes. Schep er de resterende vinaigrette over-en omheen. Maak af met nog wat geroosterde walnoten en blaadjes waterkers.

Per portie: ca. 272 kcal
2 g eiwit | 22 g vet | 14 g koolhydraten

*Zwarte knoflook is knoflook die voor een zeer lange periode op lage temperatuur gebakken wordt in een oven. Hij heeft een heerlijk gekaramelliseerde, bijna drop-achtige smaak. Je vindt zwarte knoflook bij grote supermarkten en goede groentewinkels

Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Wavere