Bereiding

  1. Bekleed voor de bodem een bakvorm (20×20 cm) met bakpapier. Maal de dadels, de walnoten en de havermoutvlokken fijn in een blender of keukenmachine. Giet het mengsel in de bakvorm en druk met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.
  2. Doe voor de vulling de cashewnoten in een kom en giet er warm (geen heet) water overheen tot de noten helemaal onderstaan. Laat de noten ca. 15 minuten weken. Giet de noten af.
  3. Meng de geweekte noten met de overige ingrediënten voor de vulling in een blender tot een gladde massa. Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling eroverheen. Dek de bakvorm af met vershoudfolie en zet de taart ca. 6 uur in de vriezer om op te laten stijven.
  4. Verhit alle ingrediënten voor de topping in een steelpan op middelhoog vuur. Blijf roeren tot de maïzena en de suiker opgenomen zijn. Laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes doorkoken tot het wat indikt. Giet de topping in een kom en laat afkoelen. Haal ondertussen de cheesecake uit de diepvries.
  5. Begin met garneren zodra de topping is afgekoeld. Verwijder de bakvorm en snijd de cheesecake in gelijke stukken. Verdeel de kerstentopping eroverheen en serveer.

Recept van Soumia: “Boek je ticket via mijn blog www.keukenvansou.be voor een ‘wereldreis’ door alle internationale keukens. Op mijn Instagram @keukenvansou kun je alvast met
je ogen alle lekkers voorproeven!”