Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
bakje met dessert framboos biet

Dessert met rode biet en framboos

  • Eenvoudig

Bieten zijn perfect om toetjes mee te maken vanwege hun zoete en aardse smaak. Gepaard met een romige saus zijn ze het lekkerst in nagerechten, vooral als ze nog een beetje zoutig zijn. Het contrast van zout en tijm met de saus van kokosmelk, limoenblad, citroengras en kaneel is geweldig en ook eenvoudig te maken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bieten zijn perfect om toetjes mee te maken vanwege hun zoete en aardse smaak. Gepaard met een romige saus zijn ze het lekkerst in nagerechten, vooral als ze nog een beetje zoutig zijn. Het contrast van zout en tijm met de saus van kokosmelk, limoenblad, citroengras en kaneel is geweldig en ook eenvoudig te maken.

Bereiding

  1. Breng in een steelpan de kokosmelk aan de kook. Kneus intussen de limoenblaadjes tussen je handen en sla met de achterkant van een mes of de stamper van een vijzel het citroengras plat. Snijd in grove stukken. Voeg de limoenblaadjes en het citroengras toe aan de pan, samen met het kaneelstokje en de suiker. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de kokosmelk een klein beetje is ingekookt. Meng in een kom de maizena met 3 eetlepels water tot een papje en voeg al roerend met een garde toe aan de saus. Laat de saus nog 5 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Laat 1 uur tot een nacht afkoelen

  2. Verhit een oven voor tot 180 °C op de heteluchtstand. Schil de bieten, snijd de bovenkant eraf en snijd ze in gelijke parten. Leg de bieten op een bakplaat bekleed met bakpapier en meng met de olijfolie. Gaar de bieten ongeveer 40 minuten tot ze een beetje indrogen, ze lijken dan een beetje te rimpelen. Wat ook goed werkt is om ze 10 minuten extra te garen met de ovendeur op een klein kiertje, zodat het vocht kan ontsnappen en de bieten dus extra goed indrogen. Breng de bieten op smaak met grof zeezout

  3. Verhit een pan op halfhoog vuur en verwarm de bietenparten hierin. Voeg eenmaal warm de ahornsiroop toe en schud alles goed om, zodat de parten aan alle kanten bedekt zijn met een laagje siroop.

  4. Verdeel de sojakwark over diepe borden of schaaltjes en schik de bieten erop. Verdeel de frambozen ertussen en schenk de saus erbij. Garneer met de dragon.

Tip
Je kunt de saus warm serveren, maar hij is koud het lekkerst. Laat minimaal 1 uur afkoelen voor serveren. Het allerbest is om hem de avond van tevoren te maken. Na een nachtje in de koelkast is de saus mooi dik geworden.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Veni, vidi, veggie

€ 29,99
omslag van het boek Veni Vidi Veggie
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!