
Dessert met rode biet en framboos
Eenvoudig
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng in een steelpan de kokosmelk aan de kook. Kneus intussen de limoenblaadjes tussen je handen en sla met de achterkant van een mes of de stamper van een vijzel het citroengras plat. Snijd in grove stukken. Voeg de limoenblaadjes en het citroengras toe aan de pan, samen met het kaneelstokje en de suiker. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de kokosmelk een klein beetje is ingekookt. Meng in een kom de maizena met 3 eetlepels water tot een papje en voeg al roerend met een garde toe aan de saus. Laat de saus nog 5 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Laat 1 uur tot een nacht afkoelen
Verhit een oven voor tot 180 °C op de heteluchtstand. Schil de bieten, snijd de bovenkant eraf en snijd ze in gelijke parten. Leg de bieten op een bakplaat bekleed met bakpapier en meng met de olijfolie. Gaar de bieten ongeveer 40 minuten tot ze een beetje indrogen, ze lijken dan een beetje te rimpelen. Wat ook goed werkt is om ze 10 minuten extra te garen met de ovendeur op een klein kiertje, zodat het vocht kan ontsnappen en de bieten dus extra goed indrogen. Breng de bieten op smaak met grof zeezout
Verhit een pan op halfhoog vuur en verwarm de bietenparten hierin. Voeg eenmaal warm de ahornsiroop toe en schud alles goed om, zodat de parten aan alle kanten bedekt zijn met een laagje siroop.
Verdeel de sojakwark over diepe borden of schaaltjes en schik de bieten erop. Verdeel de frambozen ertussen en schenk de saus erbij. Garneer met de dragon.
Veni, vidi, veggie
€ 29,99