Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Spaanse kaasballetjes met alioli tapas

Spaanse kaasballetjes

  • Uitdagend

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Laat je verleiden door dit heerlijke Spaanse hapje: kaasballetjes. Oftewel; de bitterbal van Spanje maar dan met kaas. Klinkt net zo goed als het smaakt!

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Rasp de manchego fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de ui, 1 el bloem en het paprikapoeder ca. 3 minuten in. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de melk toe. Verwarm het mengsel al roerend tot het kookpunt en roer de kaas erdoorheen. Blijf roeren tot de kaas goed gesmolten is en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Laat het mengsel in de koelkast minimaal 4 uur afkoelen.

  2. Splits de eieren, houd de eidooiers apart. Maak bolletjes (3-4 cm Ø) van het kaasmengsel en rol de bolletjes door een beetje bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door de panko. Rol de
    balletjes tussen twee handen en wentel ze nogmaals door het eiwit en door de panko.

  3. Optioneel: verwerk de eidooiers in aioli.

  4. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot ca. 180°C en frituur de kaasballetjes in 3-4 minuten goudbruin. Serveer de kaasballetjes eventueel met aioli.

Per portie: 164 kcal | 5 g koolhydraten | 3 g eiwit | 14 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)