Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gefrituurde bloemkool met paprikaketchup

Gefrituurde bloemkool met paprikaketchup

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rooster de paprika ca. 15 minuten in de oven en laat hem afkoelen. Pel en snipper de sjalot. Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel ze ca. 15 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel het vel eraf. Snijd de tomaten in blokjes. Pel het vel van de paprika. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot ca. 3 minuten. Voeg de suiker, de azijn en het paprikapoeder toe en los de suiker op. Voeg de paprika en de tomaat toe en laat het geheel ca. 20 minuten rustig pruttelen. Pureer met een staafmixer en zeef het geheel. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet de roosjes af en laat ze goed uitlekken. Meng het bier al roerend door de bloem tot een glad beslag ontstaat. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag even rusten.

  4. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot ca. 180°C. Wentel de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur ze in ca. 4 minuten goudbruin in de olie. Schep de bloemkool uit de olie en laat hem uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout en steek in ieder roosje een prikker. Serveer de bloemkool met de paprikaketchup.

Per portie: 86 kcal | 8 g koolhydraten | 1 g eiwit | 5 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)