
Je hoeft niet naar Spanje te gaan voor een avond lang borrelen met de lekkerste hapjes. Met deze recepten organiseer je thuis je eigen Semana del Pincho met een tafel vol hapjes op een stokje.
Lees verder na de advertentie
Spaanse pinchos maken
Wie weleens in Spanje is geweest, kent de cafés met toonbanken vol eten. In bijna elke bar staan er grote schalen vol met lekkers die je verleiden om op het terras te gaan zitten. Maar wat niet veel mensen weten is dat die hapjes vaak geen tapas worden genoemd. Zit er een stokje in? Dan zijn het een Spaanse pinchos.
Naast het bij elkaar houden van het hapje heeft de prikker nog een functie. Je kan zo makkelijk bijhouden hoeveel je gegeten hebt. In een Spaanse bar laat je aan het einde van de avond gewoon al je prikkers zien en zo weet je hoeveel je moet afrekenen.
Spaanse pinchos bestaan vaak uit knapperige broodjes met beleg en een stokje erdoorheen. Maar Spaanse pinchos zijn echt niet altijd alleen maar met brood. Er zijn nog veel meer varianten mogelijk. Check onderstaande recepten maar!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Pinchos recepten:

Pincho: artisjokharten met serranoham, piment en peterselie
Verse artisjokken zijn in Nederland helaas slecht verkrijgbaar. Gelukkig kan je voor dit hapje ook artisjokharten uit pot of blik gebruiken. Deze vind je in de meeste supermarkten. In combinatie met de serranoham, piment en peterselie is dit een tapa waar je geen genoeg van krijgt.

Pruimen gevuld met manchego en pijnboompitten
Dit is misschien wel een van onze favoriete Spaanse pinchos. De zoete smaak van de pruimen gaat namelijk waanzinnig samen met de zoute kaas. Proef maar! Deze pincho zal ook tot jouw favorieten behoren.

Pincho: gemarineerde octopus met asperges
Dit Spaanse pinchos recept is misschien wel de meest bewerkelijke van het stel maar laat je daardoor niet weerhouden. Het recept is veel makkelijker dan het lijkt. Het is een kwestie van even grillen en smullen maar.

Gefrituurde bloemkool met paprikaketchup
Je ziet het steeds vaker op de menukaarten voorbijkomen: gefrituurde bloemkool. Wij snappen goed waarom want wanneer je de groente goed roostert, worden de roosjes zo waanzinnig lekker dat je haast niet geloofd het nog gezond is ook.

Knoflookbrood met olijven-ansjovistartaar en geroosterde tomaat
We sluiten het lijstje met Spaanse pinchos af met een echte klassieker: pan con tomate. We geven deze tapa onze eigen twist en voegen wat olijven-ansjovistartaar toe. Dit geeft het gerecht net wat meer diepte en daar houden we van.
Lees meer over Spanje:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Pincho: artisjokharten met serranoham, piment en peterselie
Verse artisjokken zijn in Nederland helaas slecht verkrijgbaar. Gelukkig kan je voor dit hapje ook artisjokharten uit pot of blik gebruiken. Deze vind je in de meeste supermarkten. In combinatie met de serranoham, piment en peterselie is dit een tapa waar je geen genoeg van krijgt.
Ingrediënten
Bereiding
Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Marineer de artisjokharten met de olijfolie en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Halveer de plakken serranoham in de lengte en rol ieder stuk artisjok in een plakje ham.
Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Prik iedere in ham gerolde artisjok op een houten prikker. Dip de artisjokken aan een kant in de pimentpasta en wentel ze daarna door de gehakte peterselie.
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.