Spaanse pinchos maken

Wie weleens in Spanje is geweest, kent de cafés met toonbanken vol eten. In bijna elke bar staan er grote schalen vol met lekkers die je verleiden om op het terras te gaan zitten. Maar wat niet veel mensen weten is dat die hapjes vaak geen tapas worden genoemd. Zit er een stokje in? Dan is het een pincho. Naast het bij elkaar houden van het hapje heeft de prikker nog een functie. Je kan zo makkelijk bijhouden hoeveel je gegeten hebt. In een Spaanse bar laat je aan het einde van de avond gewoon al je prikkers zien en zo weet je hoeveel je moet afrekenen. Spaanse pinchos bestaan vaak uit knapperige broodjes met beleg en een stokje erdoorheen. Maar Spaanse pinchos zijn echt niet altijd alleen maar met brood. Er zijn nog veel meer varianten mogelijk. Check onderstaande recepten maar!

Pruimen gevuld met manchego en pijnboompitten

Dit is misschien wel een van onze favoriete Spaanse pinchos. De zoete smaak van de pruimen gaat namelijk waanzinnig samen met de zoute kaas. Proef maar! Deze pincho zal ook tot jouw favorieten behoren.

> naar het recept: pruimen gevuld met manchego en pijnboompitten

spaanse pinchos

Artisjokharten met serranoham, piment en peterselie

Verse artisjokken zijn in Nederland helaas slecht verkrijgbaar. Gelukkig kan je voor dit hapje ook artisjokharten uit pot of blik gebruiken. Deze vind je in de meeste supermarkten. In combinatie met de serranoham, piment en peterselie is dit een tapa waar je geen genoeg van krijgt.

> naar het recept: artisjokharten met serranoham, piment en peterselie

Artisjokharten met serranoham, piment en peterselie.

Gemarineerde octopus met asperges

Dit Spaanse pinchos recept is misschien wel de meest bewerkelijke van het stel maar laat je daardoor niet weerhouden. Het recept is veel makkelijker dan het lijkt. Het is een kwestie van even grillen en smullen maar.

> naar het recept: gemarineerde octopus met asperges

spaanse pinchos

Gefrituurde bloemkool met paprikaketchup

Je ziet het steeds vaker op de menukaarten voorbijkomen: gefrituurde bloemkool. Wij snappen goed waarom want wanneer je de groente goed roostert, worden de roosjes zo waanzinnig lekker dat je haast niet geloofd het nog gezond is ook.

> naar het recept: gefrituurde bloemkool met paprikaketchup

spaanse pinchos

Knoflookbrood met olijven-ansjovistartaar en geroosterde tomaat

We sluiten het lijstje met Spaanse pinchos af met een echte klassieker: pan con tomate. We geven deze tapa onze eigen twist en voegen wat olijven-ansjovistartaar toe. Dit geeft het gerecht net wat meer diepte en daar houden we van.

> naar het recept: knoflookbrood met olijven-ansjovistartaar en geroosterde tomaat

Lees meer over Spanje: