Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Knoflookbrood met olijven-ansjovistartaar en geroosterde tomaat

Knoflookbrood met olijven-ansjovistartaar en geroosterde tomaat

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C / gas: stand 1) Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel de tomaten met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en een beetje suiker. Rooster de tomaten ca. 50 minuten in de oven.

  2. Week de ansjovis ca. 30 minuten in de melk. Snijd de korst van het brood en snijd elk sneetje brood in 4 vierkantjes. Pel de knoflook en halveer hem. Verhit 2 el olijfolie met de knoflook in een pan en bak de stukjes brood ca. 2 minuten aan beide kanten. Laat het brood uitlekken op keukenpapier.

  3. Neem de ansjovis uit de melk en spoel af onder koud stromend water. Dep de ansjovis goed droog met  keukenpapier. Hak de ansjovis en de olijven grof en meng ze met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper. 4 Besmeer de stukjes brood met de olijven-ansjovistartaar en leg er een stuk geroosterde tomaat bovenop. Steek in iedere pincho een prikker.

Per portie: 85 kcal | 6 g koolhydraten | 2 g eiwit | 6 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)