Pincho: gemarineerde octopus met asperges
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Maak de inktvisjes schoon en verwijder het doorzichtige kraakbeen en het inktzakje. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Spoel de inktvisjes af en dep ze goed droog met keukenpapier. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de inktvisjes ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 2 minuten. Neem de pan van het vuur en blus af met het citroensap, de honing, de tijm en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat de inktvisjes ca. 10 minuten marineren.
Snijd de houtige uiteinden van de asperges. Halveer de asperges en blancheer ze in ca. 2 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Koel de asperges af in koud water. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.
Meng de asperges door de marinade met de inktvisjes. Prik telkens 2 stukken asperge en een inktvisje aan een prikker.