Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Pincho: artisjokharten met serranoham, piment en peterselie

Pincho: artisjokharten met serranoham, piment en peterselie

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Marineer de artisjokharten met de olijfolie en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Halveer de plakken serranoham in de lengte en rol ieder stuk artisjok in een plakje ham.

  2. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Prik iedere in ham gerolde artisjok op een houten prikker. Dip de artisjokken aan een kant in de pimentpasta en wentel ze daarna door de gehakte peterselie.

Per portie: 27 kcal | 1 g koolhydraten | 2 g eiwit | 2 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!